Емблематичният ресторант Синият лъв в центъра на София става детска

...
Емблематичният ресторант Синият лъв в центъра на София става детска
Коментари Харесай

Емблематичен ресторант в центъра на София става детска ясла

Емблематичният ресторант " Синият лъв " в центъра на София става детска ясла. Това показа кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков. Сградата се намира на ул. " Иван Вазов " 6 - покрай Народния спектакъл и Министерството на финансите.

" В централна София няма задоволително места в детските градини и (особено) ясли. Няма и общински имоти за градеж на нови. Повечето общински парцели в регион Средец са административни здания, партийни клубове и централи, заведения. Такъв е казусът с ресторант " Синият лъв ", споделя Трайков във Facebook.

" Планът е, до момента в който трае процедурата за смяна на предназначението на постройката за детска ясла, да бъде служебно предоставен и по-късно изпълнен план за основаване на общински детски център " Синият лъв ". Ако не се появят затруднения, той може да проработи в първото тримесечие на 2021 година ", твърди кметът.

Трайков също по този начин благодари на основния проектант на София Здравко Здравков за поддръжката и обещаното подпомагане да се осъществя предлагането ресторантът да стане детско заведение. В обществената мрежа районният кмет споделя, че ще разчита на поддръжка и от страна на общинските съветници в СОС.

Днес имаше митинг пред Столична община на родители, чийто деца не съумяха да се класират за яслите и детските градини. По-късно те бяха признати от зам.-кметът Тодор Чобанов, който им подсигурява, че от есента в София ще се разкрият още места.

Родителите също по този начин сложиха и настояването на тези, чийто деца не са признати, общината да им даде ваучери на стойност колкото коства издръжката на едно дете в държавна градина.

По-късно стана ясно от думите на родителите, участвали на срещата, че Чобанов категорично е декларирал, че общината е " ЗА " ваучери за необщински заведения, само че предстоят още диалози.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР