Емблематичният футболист от близкото минало Христо Йовов говори пред "Меридиан

...
Емблематичният футболист от близкото минало Христо Йовов говори пред "Меридиан
Коментари Харесай

Бижутера: Единственият ни плюс на Уембли е, че сме аутсайдери

Емблематичният футболист от близкото минало Христо Йовов приказва пред "Меридиан Мач " преди гостуването на националния тим на България на Англия. Бижутера е реалист преди дуела на "Уембли " и не чака някакво знамение от избраниците на Красимир Балъков.

"Ще бъда почтен и ще погледна реалистично - не считам, че някой чака някакво знамение на "Уембли ". Все отново се надявам то да стане, а точно това е чарът на футбола - във всеки един миг и във всеки един мач може да се случи нещо. С оглед на качествата на двата тима успеха на Англия не буди подозрения ", съобщи Йовов.

"Дори и равенството ще е някакво чутовно достижение. Сякаш ще е най-добре в този мач да се акцентира на играта на тима, а не толкоз на резултата. С други думи - ние да се представим добре, а другото да остане на по-заден проект. Футболистите не би трябвало да не помнят, че ще излязат на една голяма сцена, на която могат да бъдат видени, оценени и вероятно привлечени в мощни клубове, а след това да станат още по-ценни за националния тим. "

"Със сигурност Балъков би трябвало да внимава в доста неща, тъй като капацитетът на Англия е голям и ще бъде доста мъчно на терена. Момчетата ни би трябвало да играят умерено и да се опитат по някакъв метод да надхитрят противника. Това ще е доста мъчно, само че е и единственият късмет да измъкнем нещо от "Уембли ". Надявам се да издържим без гол първоначално, а това да изнерви противника ", разяснява Йовов.

"Реално националният ни тим няма точки досега. Рано или късно футболните хора в България би трябвало да оценят действителната картинка и да не се надяваме на нещо огромно предвид на това, с което разполагаме. Може би е пристигнал моментът да се обърне по-голямо внимание на юношите, които са бъдещето. Трябва да се тръгне от тях, да се оправят нещата. Вече много години движим по инерция. Радваме се на някакви частични триумфи, а не мислим задоволително за цялостното развиване на футбола в България ", отсече Бижутера.

"В момента най-силният ни коз е, че сме безспорен новобранец. Англия може да ни подцени, въпреки че това наподобява малко евентуално. Все отново играем против огромен тим, който не може да си разреши неуспех. И въпреки всичко това, че сме новобранци е някакъв плюс, единственият плюс ", приключи Христо Йовов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР