Емблематичният бранител за Интер – Марко Матераци, за пореден път

...
Емблематичният бранител за Интер – Марко Матераци, за пореден път
Коментари Харесай

Марко Матераци: Моуриньо беше абсолютно всичко за нас

Емблематичният защитник за Интер – Марко Матераци, за следващ път похвали наставника Жозе Моуриньо. Спечелилият требъл с „ нерадзурите” ментор бе назван като „ щит, другар, татко и брат” от италианския защитник. Матераци назова тези думи за Специалния в диалог онлайн със Себастиен Фрай в Instagram.

„ Моуриньо ни бранеше, беше наш другар, татко и брат. Той споделяше всичко с нас и това спомогна доста на съблекалнята. Знаеше по кое време да „ натисне” верния бутон, с цел да стартират резултатите. На процедура желаех да приключа да играя футбол преди да пристигна той. Уважавам го извънредно доста и това ще е вечно. Постоянството е най-ценното нещо в играта. Той го реализира. Хората бяха гневни от Рафаел Бенитес, който го наследи, защото той не беше постоянен”, сподели Матрицата.

„ Трудно е да наследиш Моуриньо, само че Леонардо се оправи доста добре и интелигентно. Копираше това, което Моу правеше и наваксахме 19 точки от Милан. Загубихме дербито през април, а това ни попречи да ги задминем”, сподели още Матераци.

При Моуриньо през 2009/10 Интер завоюва купата в Италия, Шампионската лига и Купата на Италия. „ Имахме доста мощен тим в този сезон, а след това пристигнаха Лусио, Ето’о, Милито и Тиаго Мота. Имахме 25 напълно равностойни футболисти и нямаше значение кой ще играе, защото бяхме еднообразно мощни. Ето’о е като брат за мен. Дойде и ми даде обещание Шампионската лига и избави обещанието си”, сподели още италианецът.

Матераци си спомни и за мача, който в никакъв случай не желае да се сеща още веднъж – загубата с 2:4 от Лацио, която коства на Интер Скудетото през 2002-а година. Тогава Интер на два пъти водеше и загуби поради неточности на Вратислав Греско. „ Това е мач, който не желая да виждам в никакъв случай. Излязохме от стадиона към рейса, когато Греско попита всички за какво са ядосани. Джиджи Ди Биаджо не съумя да повярва какво сподели той. Това се случи за трети път през сезона за Греско. В един сезон той загуби купата, финалът в Шампионската лига
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР