Емблематичния звън на камбаната Биг Бен прозвуча за последен път

...
Емблематичния звън на камбаната Биг Бен прозвуча за последен път
Коментари Харесай

Биг Бен замлъкна за следващите четири години

Емблематичния звън на камбаната Биг Бен прозвуча за финален път през идващите четири години, преди да стартират ремонтните действия по една от емблемите на Лондон.
В 12 часа на обяд 12 удара на известната камбана прозвучаха пред навалица от към 1000 души, пристигнали да отбележат началото на най-дългия интервал на тишина в 157-годишната история на Кулата на Елизабет – часовниковата кула, която е дом на камбаната.
Последният 12-ти удар на камбаната беше последван от ръкопляскания и окуражителни възгласи.
Камбаната Биг Бен тежи 13,7 тона и бие на всеки час в ми. Други четири по-малки камбани означават отминаването на всеки четвърт час. Кулата на Елизабет е висока 96 метра и е най-фотографираната постройка във Англия. Самата тя също постоянно е наричана Биг Бен, въпреки това име публично да принадлежи единствено на камбаната.
Часовникът ще продължи да отброява времето, като камбаните ще се чуват единствено на значими събития като Нова година и други сходни мотиви, осведоми БГНЕС.
В рамките на ремонтните действия ще бъдат свалени и зъбците и стрелките на часовника, с цел да бъдат почистени. Тъй като ще има прочут интервал от време, в който часовникът ще бъде без задвижващия си механизъм, актуален електрически мотор ще мести стрелките, до момента в който бъде върнат истинският механизъм. Също по този начин за известно време, до момента в който текат ремонтните действия, лицата на часовника ще бъдат покрити, само че постоянно най-малко едно от тях ще остава намерено, с цел да може лондончани да не престават да сверяват часа си по него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР