Емблематични рокли, носени от истински легенди - такава е изложбата

...
Емблематични рокли, носени от истински легенди - такава е изложбата
Коментари Харесай

Откриват изложба на Диор в Лондон

Емблематични рокли, носени от същински митове - такава е изложбата на Кристиан Диор, която единствено след два дни ще бъде открита в Лондон. 500 от най-хубавите облекла и аксесоари, дело на фамозния френски дизайнер и шестимата му наследници, ще бъдат изложени в музея " Виктория и Албърт " в английската столица.

 © Българска телеграфна агенция
Златистата рокля, особено ушита за английската принцеса Маргарет за 21-ия ѝ рожден ден. И тази, с която Дженифър Лорънс печели първия си Оскар, и с която приковава погледите, падайки на стълбите по пътя към сцената.

Малка част от наследството на учредената през 46-а година фешън къща " Диор ". Акесоари, парфюми, скици и несъмнено - рокли - най-хубавото от висшата мода, събрано в лондонския музей " Виктория и Албърт ".
Ориол Кулен, куратор: Показваме не просто марката, а хората, които основават нейните артикули. Ще видите както част от творчеството на самия Кристиан Диор, по този начин и на шестимата му наследници.
500 експоната, които описват история.

 © Българска телеграфна агенция
Кристиан Диор - неподражаемият визионер, който вечно прекатурва света на модата. През 1957-а е завещан от не по-малко значими имена на подиума, измежду които Карл Лагерфелд, Джанфранко Фере и Джон Галиано.

Бяло яке, пришито към черна плисирана пола е единствено една една от емблематичните ранни визии на Диор, които ще бъдат изложени в Лондон. А френският дизайнер не криел обичта си към Острова и неслучайно в " Диор " повече от половин век се обличат както звезди, по този начин и членовете на кралското семейство.

 © Българска телеграфна агенция  © Българска телеграфна агенция  © Българска телеграфна агенция  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР