Емблематични предмети на германския моден дизайнер Карл Лагерфелд, ще бъдат

...
Емблематични предмети на германския моден дизайнер Карл Лагерфелд, ще бъдат
Коментари Харесай

Вещите на Лагерфелд ще бъдат предложени на търг

Емблематични предмети на немския фешън дизайнер Карл Лагерфелд, ще бъдат изложени в Кьолн по-късно тази седмица, преди да бъдат препоръчани на търг, разгласи аукционна къща " Sotheby`s ". Плюшено мече, дрънкулка на Лагерфелд с котката му Шупет, слънчеви очила, сака, обувки и мебели са измежду принадлежностите на стилната икона, които ще бъдат препоръчани за обмен.

" Продажбата в Кьолн показва неговия облик, разнолик и неочакван, разказвайки историята на стилния дизайнер, колекционер, декоратор и фотограф ", написа " Sotheby`s " на уеб страницата си.

Вещите на починалия дизайнер могат да бъдат прегледани от четвъртък в Кьолн. Цените на препоръчаните лотове варират сред 50 и 80 000 евро.

Принадлежности на Лагерфелд бяха продадени предходната година в Монако и Париж. Общата сума от продажбата беше 18,2 милиона евро - четири пъти по-висока от предварителната оценка.

Повечето предмети са от последната резиденция на моделиера от " Chanel " - вила от 18-и век в Лувсиен покрай Версай, Франция. Много от препоръчаните за обмен продукти са немско изкуство, датиращо от началото на 20-и век, в това число значима сбирка от рекламни плакати и мебели от архитекта и дизайнер Бруно Паул.

Изложбата в Пале Опенхайм в Кьолн продължава до 4 май, предава Българска телеграфна агенция. Последвалият я търг онлайн ще е първият в новия офис на " Sotheby`s " в Кьолн.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР