Емблематичната водеща на новините по БНТ Радина Червенова слага край

...
Емблематичната водеща на новините по БНТ Радина Червенова слага край
Коментари Харесай

Сензационна вест! Любима на поколения българи тв звезда напусна БНТ

Емблематичната водеща на новините по Българска национална телевизия Радина Червенова поставя завършек на 35-годишната си славна кариера в малкия екран майка, написа „ Уикенд ”. 

61-годишната звезда от дребния екран има още няколко години до пенсия, само че изненадващо е подала молба за овакантяване. В началото на август тя е подала молбата си в деловодството на медиата. Според осведомени, Радина е била принудена да си тръгне и на процедура е била уволнена. 

Причината, съгласно нейни сътрудници, се криела в остри различия с новия й началник Емил Кошлуков. Преди месец той оглави Българска национална телевизия и седна на стола на нейния брачен партньор Константин Каменаров. Кошлуков даде серия изявленията, в които разкри детайлности от неприятното ръководство на предшественика си. Стана ясно, че в Българска национална телевизия има дупка от над 40 милиона лв.. Огорчена, че Кошлуков е толкоз гневен против мъжа й, Радина спряла да го поздравява и намерено настройвала екипа на новините против него. Говори се даже, че подтиквала към непокорство останалите кореспонденти и водещи. Кошлуков имал изострен диалог със славата водеща, в който я подканил в случай че не е съгласна с него и методите му на работа, да си тръгне. Червенова по този начин и направила – неотдавна е подала молбата си. „ Иначе щяха да я уволнят ”, споделят нейни сътрудници от „ По света и у нас ”. 

Малко следкато зае поста, Емил Кошлуков уволни дългогодишната шефка на новините Уляна Пръмова. Радина оповестила, че предпочитаа да напусне дружно с нея. За решението й натежал и обстоятелството, че през последните две години тя бе налегната от съществени здравословни проблеми. 

Миналото лято червенокосата водеща мистериозно се изпари от новинарския ефир, а хиляди фенове се питаха къде изчезна любимката им. По коридорите на Българска национална телевизия даже се бе понесъл слух, че неувяхващата новинарка ще прави лично седмично предаване и по тази причина е зарязала новините. Истината обаче се оказа доста по-жестока. През 2018 година Радина била диагностицирана с рак на гърдата. Говорителката постоянно ходела на профилактични прегледи, само че все пак бедата я връхлетяла. Червенова била решена да се бори до дъно и се подложила на терапия във Франция. За неин шанс, заболяването била хваната в точния момент, а интервенцията се оказала повече от сполучлива. Днес тя е в ремисия. 

Самата водеща към момента не била решила какво ще прави, откакто слезе от дребния екран. Планове за бъдещето не е оповестил и мъжа й Коко Каменаров. Преди няколко седмици от имотната декларация, подадена в Сметната палата, стана ясно, че през 2018 година Каменаров и жена му са си купили нов апартамент в София занад 350 000 лв., както и селска къща от някогашния министър на културата в държавното управление на Орешарски Петър Стоянович.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР