Емблематичната ул. „Съборна“ в сърцето на София ще се превърне

...
Емблематичната ул. „Съборна“ в сърцето на София ще се превърне
Коментари Харесай

Столичната ул. „Съборна“ става пешеходна зона

Емблематичната ул. „ Съборна “ в сърцето на София ще се трансформира в пешеходна. Това оповестиха на основният проектант на града Здравко Здравков, зам.-кметът по превоз Кристиан Кръстев, кметът на регион „ Сердика “ Трайчо Трайков и самостоятелният общински консултант Борис Бонев от „ Спаси София “.

Снимка: Спаси София

Доклад за смяната към този момент е импортиран в Столичния общински съвет. Проектът е създаден взаимно сред неправителствената организация и Общината. Предвижда се два сектора от ул. „ Съборна “ – сред пл. „ Св. Неделя “ и ул. „ Цар Калоян “ и сред ул. „ Леге “ и ул. „ Княз Александър I “, да станат изцяло пешеходни.
Новата визия на пл. „ Света Неделя ”: Модерно, зелено и налично Предвижда се връзката сред булевардите „ Ал. Стамболийски ” и „ Т. Александров ” да стане пешеходна зона
В междинния сектор се планува опазване на автомобилното прекосяване, метаморфоза на паркирането и разширение на тротоара, с което да се облекчи прекосяването на пешеходците.

Днес бяха показани и визуализации на бъдещия аспект на улицата. Общинарите обясниха, че са взети поради и потребностите на бизнеса, и на живущите в региона, по тази причина точно по тази причина част от улицата ще остане отворена за прекосяване на коли.
Как с искова молба, открита от огняр и чистачка в Никопол, лишиха вкусен парцел на ул. „ Съборна ” в София Необичайните условия към делото разкрива репортерът на bTV Стоян Георгиев
От „ Спаси София “ прецизират, че в преобразяването на ул. „ Съборна “ за първи път ще бъдат приложени правилата на актуалния тактически урбанизъм – с евтини ограничения ще се получи красиво пространство за пешеходците. По улицата ще бъдат сложени елегантни кашпи с доста зеленина, пейки, кошчета и други детайли на градската мебел.

Снимка: Стоян Георгиев

Стълбовете за уличното осветяване ще бъдат боядисани, осветлението сменено, а асфалтът – оцветен в цвят, подобен до този на плочките по тротоара, с което се получава обединяване на двете пространства. Входът към Градската градина ще бъде разчистен от паркирани коли и ще бъде построена първата в София необятна пешеходна пътека.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР