Емблематичната рокля "Траволта" на принцеса Даяна, която тя носеше в

...
Емблематичната рокля "Траволта" на принцеса Даяна, която тя носеше в
Коментари Харесай

Роклята Траволта на лейди Ди намери своя купувач - slava.bg

Емблематичната рокля "Траволта " на принцеса Даяна, която тя носеше в Белия дом по време на танц с известния артист Джон Траволта, най-сетне беше продадена на търг, откакто предходния ден не откри покупател.

Елегантният дълъг до земята тоалет от синьо кадифе с голи рамена отпътува под чукчето против 220 хиляди английски лири. Купувач се оказа английска институция, която изрече задоволството си, че лотът остава във Англия. При все това не беше конкретизирано коя тъкмо институция се е сдобила с роклята, предава Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Лейди Ди носи тоалета по време на държавна вечеря, дадена през 1985 година от тогавашния президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън в чест на принца и принцесата на Уелс.

Роклята, сътворена от Виктор Едълстийн, е увековечена на фотоси, на които принцеса Даяна танцува с Джон Траволта под звуците на песента "You Should be Dancing " от кино лентата "Треска в събота вечер ".

Първоначалната оценка на знаковия тоалет беше сред 250 000 и 350 000 лири. По време на първото наддаване, проведено от лондонската тръжна къща "Кери Тейлър ", роклята не съумя да доближи избраната аварийна цена от 200 000 лири.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР