Емблематичната рокля Траволта на принцеса Даяна, която тя носеше в

...
Емблематичната рокля Траволта на принцеса Даяна, която тя носеше в
Коментари Харесай

Роклята „Траволта“ на лейди Даяна вече има купувач

Емблематичната рокля " Траволта " на принцеса Даяна , която тя носеше в Белия дом по време на танц с известния артист Джон Траволта, най-сетне беше продадена на търг, откакто предходния ден не откри покупател, предава Франс прес.

Елегантният дълъг до земята тоалет от синьо кадифе с голи рамена отпътува под чукчето против 220 хиляди английски лири. Купувач се оказа английска институция, която изрече задоволството си, че лотът остава във Англия . При все това не беше конкретизирано коя тъкмо институция се е сдобила с роклята.

 
The dress Princess Diana wore to dance with John Travolta is up for auction:
— NikHers (@NikHersEnt)
Лейди Ди носи тоалета по време на държавна вечеря, дадена през 1985 година от тогавашния президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън в чест на принца и принцесата на Уелс.

Роклята, сътворена от Виктор Едълстийн , е увековечена на фотоси, на които принцеса Даяна танцува с Джон Траволта под звуците на песента " You Should be Dancing " от кино лентата " Треска в събота вечер ".

Първоначалната оценка на знаковия тоалет беше сред 250 000 и 350 000 лири. По време на първото наддаване, проведено от лондонската тръжна къща " Кери Тейлър ", роклята не съумя да доближи избраната аварийна цена от 200 000 лири.-->
 Роклята на принцеса Даяна Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР