Ембаргото, наложено на 6 април, е заради обвиненията за руска

...
Ембаргото, наложено на 6 април, е заради обвиненията за руска
Коментари Харесай

"Русал" започна да затваря предприятия заради санкциите

Ембаргото, наложено на 6 април, е поради обвиняванията за съветска интервенция във вътрешните работи и изборите на Съединени американски щати.

Още по тематиката
Новите наказания на Съединени американски щати против Русия удрят артикули, свързани със сигурността
от Дневник,9 авг 2018
Санкциите на Съединени американски щати са противозаконни и вражески, само че е рано за ответни ограничения, разгласи Русия
от Дневник,9 авг 2018 " Русал " - най-големият (извън Китай) производител на алуминий в света, стартира да изключва производството на един от дребните си фабрики поради резултата от американските наказания, наложени през април против главния акционер Олег Дерипаска. Това стана в миг, когато организация Fitch предизвести за скок в международните цени на алуминиеви артикули, в случай че не се откри различен на съветската компания източник.

Новината оповестиха съветски представители, представени от Reuters, малко преди източници на организацията, близки до компанията, да предупредят, че в случай че до 1 октомври не бъдат облекчени рестриктивните мерки, изтичат периодите на остарели контракти за доставка и при неспособност за нови покупко-продажби забележителна част от продукцията ще би трябвало да потегли към складовете. Решението за глобите подрежда на клиентите в Съединени американски щати да прекратят всевъзможен бизнес с " Русал " до 23 октомври.

Производството за експорт на алуминиево фолио или полуготови индустриални артикули може да спре още през септември, споделя един от източниците.

" Предвид това, че преди глобите компанията продаваше към 80% от продукцията си зад граница, обстановката може да е пагубна освен за всичките ѝ фабрики по света, само че и за световния пазар на алуминий ", споделя различен от източниците. Един от тези фабрики - Надвоицкият в съветския регион Карелия, стопира, тъй като има съществени проблеми с доставките на първични материали, а и той работи извънредно за американския пазар. " От април 2018 година предприятието натрупа в складовете цялата си продукция, а това провокира обилни загуби ", споделя представител на компанията.

Надвоици, ситуиран на към 500 км северно от Санкт Петербург, е от така наречен съветски моноградове, т.е. съвсем напълно подвластен от едно прозводство и властта и " Русал " би трябвало да измислят какво да предложат на над 340 служащи, които ще изгубят работата си. Компанията приказва за план за смяна индустриалния профил на цялата градска промишленост.

В сряда в взаимно известие на Fitch и CRU Group имаше предизвестие, че до 2021 година цените на алуминия на металната борса в Лондон може да доближат 3000 $ за звук, " в случай че не се откри задоволително решение по отношение на глобите против " Русал ". Сценарият с споразумяване на разногласието с Вашингтон планува цени в границите на 2470 $. В момента алуминият се търгува в английската столица на равнище към 2100 $ за звук.

Fitch изяснява и за какво " Русал " е принудена да затваря индустриални линии - тъй като не съумява да контракти задоволително покупко-продажби за експорт. В този бизнес има интервал за подписване на контракти за идната година и той се пада сред септември и ноември. Ако в това време руснаците не получат облекчение на глобите, те няма да могат да договарят нов експорт предизвестяват Fitch и CRU Group.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР