Ембаргото на ЕС върху закупуването на руски въглища ще влезе

...
Ембаргото на ЕС върху закупуването на руски въглища ще влезе
Коментари Харесай

От 10 август влиза в сила на ембаргото на ЕС върху руските въглища

Ембаргото на Европейски Съюз върху закупуването на съветски въглища ще влезе в действие от 10 август, както е планувано, макар енергийната рецесия и всички страни от Европейски Съюз би трябвало да го съблюдават. Това сподели в петък на брифинг в Брюксел представителят на Европейската комисия (ЕК) Ерик Мамер, представен от ТАСС. В същото време той акцентира, че макар проектите на Европейски Съюз за зелен преход, Еврокомисията въпреки всичко позволява потреблението на въглища в Европейски Съюз, само че по изключение.

" Ембаргото върху доставките на съветски въглища е част от петия пакет от наказания, признат през април. На 10 август завършва преходният период (през който бяха позволени покупките на съветски въглища - б.р) и Европейската комисия е уверена, че всички страни от Европейски Съюз ще съблюдават това ограничаване “, сподели той, отговаряйки на въпрос по отношение на доставките на съветски въглища за Европейски Съюз в подтекста на енергийната рецесия в общността.

" Парадоксално, експанзията на Русия в Украйна ще ни помогне да създадем зелен преход, като се отдалечим от изкопаеми енергийни източници, в това число въглеводородни горива от Русия. Но по изключение страните от Европейски Съюз към този момент могат да употребяват въглища, с цел да покрият недостига в енергийния баланс ", сподели той.

Страните от Европейски Съюз имат намерение да изградят стопанска система с нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година За тази цел до 2022 година множеството страни от общността са понижили доста производството на електрическа енергия от въглища, което е измежду най-замърсяващите. Въпреки това, в подтекста на енергийната рецесия, изострена вследствие на глобите на Европейски Съюз, Европейската комисия позволи на страните от Европейски Съюз да се върнат към производството на въглища, с цел да се понижи въздействието върху стопанските системи от бързо възходящите цени на силата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР