"Ембаргото на ЕС върху Русия вече се отрази в цената

...
"Ембаргото на ЕС върху Русия вече се отрази в цената
Коментари Харесай

Експерт: Вероятно няма да има нов ръст в цените на горивата

"Ембаргото на Европейски Съюз върху Русия към този момент се отрази в цената на горивата. Ако няма липса от 700 000 до милион барела на ден, цената ще се задържи. Повишение на петролните артикули евентуално може да усили цената на горивата, само че с 5-10 стотинки най-много. Това обаче не е несъмнено. Вече няма и мощно търсене на бензин, тъй че се надявам, че нарастване няма да има ". Това съобщи за "Твоят ден " по NOVA NEWS Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.
По думите му цените на горивата у нас са най-ниски по отношение на другите в Европейски Съюз. "Правим всичко допустимо цените да бъдат търпими за популацията. Не знаем по какъв начин механически ще прилагаме отстъпката от 25 стотинки. Имаме фискални устройства, които работят по избран метод, всяка смяна ще отнеме време. Ако Национална агенция за приходите не връща парите от обезщетенията в рационални периоди, това значи, че бензиностанциите ще субсидират отстъпката. Така пък дребните бензиностанции ще бъдат застрашени от банкрут ", предизвести специалистът.
Той даде образец с обезщетенията за гориво във Франция. "Там обезщетенията се дават непосредствено на този, който пуска на пазара нефтопродуктите, а по този начин се наливат свежи, оборотни пари в стопанската система ", уточни Бенчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР