Еманюел Макрон опита да защити своя непопулярен пенсионен план в

...
Еманюел Макрон опита да защити своя непопулярен пенсионен план в
Коментари Харесай

Въпреки протестите, Макрон ще продължи с пенсионната реформа

Еманюел Макрон опита да отбрани своя неизвестен пенсионен проект в опит да покаже, че чува опасенията на фермерите и други жители на най-голямото селскостопанско ревю във Франция. Заложените промени в системата плануват повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години. На панаира имаше доста недоволни хора.

 
Имам чичо, който е на 50 години и към този момент е незрящ поради повреда с химикали, употребявани при винопроизводството. Това не е обикновено. Хората на 62 години ще имат разрушен тил. Вие чупите гърба им с тази промяна, мосю. Вие в никакъв случай няма да имате извит тил във Вашия офис.
млад протестиращ

Активисти издигнаха лозунги против промяната, след което се стигна до конфликти, откакто защитата на президента опита да ги изтика обратно.

 
Срещнах доста хора, които ми споделиха да не се отхвърлям. Имаме потребност от тази промяна, която поставя завършек на специфичните режими, които, обективно видяно, са по-малко твърди и разрешават пенсиониране на по-ранна възраст. Същевременно оставяме фермерите да излязат в пенсия след цялостен живот работа без дни отмора, единствено с цел да получат пагубно ниска пенсия.
Еманюел Макрон – президент на Франция

Макрон се зарича да продължи напред с промяната макар поредицата от стачки и митинги в страната. Той се аргументира, че страната не може да понижи покупателната дарба на служащите, нито пенсиите на пенсионерите, затова решението е едно: да се работи повече.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР