Емануил Филиберто Савойски, племенник на Симеон Сакскобурготски, обяви, че футболистите

...
Емануил Филиберто Савойски, племенник на Симеон Сакскобурготски, обяви, че футболистите
Коментари Харесай

Племенник на Симеончо изригна: Отровиха футболистите ми!

Емануил Филиберто Савойски, племенник на Симеон Сакскобурготски, разгласи, че футболистите от неговия клуб „ Реал Аверса ” са били натровени с храна преднамерено преди мача им с „ Рагуза ” в Сицилия.

„ Имаше офанзива против футболния ми клуб и против играчите ми, които отидоха в болница поради натравяне ”, написа яростно наследникът на Савоите. Според него това е нахлуване и против него самия, и против град Аверса. Принцът към този момент написал недоволство до министъра на спорта, само че се е обърнал за подпомагане и към личните си юристи.

Емануил Филиберто Савойски е притежател на клуба „ Реал Аверса ”, който купи през април чрез акционерното сдружение „ Каза Реале Холдинг ”. Преди него обаче племенникът на Сакскобурготски купи и различен клуб в област Кампания – „ Савоя калчо ” в Торе Анунциата.

50-годишният принц, внук на последния италиански крал Умберто II, описа пред медиите и одисеята на играчите си преди мачa им в Сицилия. Според него тимът трябвало да играе решителна среща против „ Рагуза ”, която трябвало да дефинира кой от тях остава в група „ Д ”. Затова и още от четвъртък били в сицилианския град.

„ Да оставим настрани обстоятелството, че сходни мачове би трябвало да се играят на неутрални терени. Отборът ми беше в един 4-звезден хотел в Рагуза. От събота играчите ми започнаха да се оплакват от мощни болки, от повръщане и дизентерия. Отидоха в „ Бърза помощ ”, само че лекарите там се пробваха да омаловажат проблемите им и ги пратиха назад в хотела. Една от докторките на идващия ден пък я видяхме на аварийна пейка на „ Рагуза ”, на който била доктор ”, оплака се Емануил Филиберто, представен от " 24 часа ".

Шефове на „ Аверса ” поискали отсрочване на мача, само че това било отказано с думите, че в случай че играчите не се явят на терена, ще изгубят срещата служебно. Затова отишли да играят, само че изгубили 6 на 0. Принцът сподели, че към този момент е направил недоволство против хотела и че в този момент ще желаят публично мачът да се играе още веднъж. Федерацията към този момент поискала осъществяването на серия от проучвания, с цел да се разбере какво тъкмо е отровило играчите.

Президентът на „ Рагуза калчо ” Джузепе Трапани пък разгласи, че щял да заведе дело за клюка против Емануил Филиберто поради „ неприемливите му и безумни изказвания ”, с които намеквал за скрит план, дело на „ Рагуза калчо ”.

Принцът пък отговори, че е срещу „ тези обноски, присъщи най-много за Юга, които петнят футбола. Бих приел отпадането от група „ Д ”, само че въз основата на показаното на терена при почтен и прекрасен мач. Ако съм купил „ Савоя ” и „ Аверса ”, и в случай че се пробвам да основа Академия, то е с цел да прокарам избрани стойности ”. Принцът добави, че в последна сметка играчите му били признати в болница в Салерно, на връщане от Рагуза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР