Емануел Макрон постави личен рекорд, провеждайки дебати в продължителност 8

...
Емануел Макрон постави личен рекорд, провеждайки дебати в продължителност 8
Коментари Харесай

LCI: От залез до изгрев — Макрон прекара на дебати рекордните осем часа

Емануел Макрон сложи персонален връх, провеждайки диспути в дълготрайност 8 часа и 10 минути, написа LCI. По време на мероприятието френският водач се срещна с представители на интелектуалния хайлайф на страната, разяснява митингите и също по този начин се опита да разсее подозренията на поканените по отношение на неговата вътрешна политика и промени.

До два часа сутринта френският президент пази промените и вътрешнополитическите си решения в народен спор със 64 представители на интелектуалния хайлайф на страната, оповестява LCI.

Мероприятието се състоя в Елисейския замък в понеделник, 18 март и продължи 8 часа и 10 минути - персонален връх на Макрон. По време на полемиките президентът се опита да разсее подозренията на сънародниците си за неговите промени, основно по отношение на практическото унищожаване на налога върху благосъстоянието и практиката на съчетаване на политически постове.

Също по този начин френският водач разяснява настоящата обстановка с митингите на " жълтите жилетки ". Макрон осъди " тиранията на непримиримото малцинство ". За президента обстановката с „ жълтите жилетки “ е „ преместване в действителността на протичащото се в обществените мрежи “ с техните „ нахални изказвания и голямо принуждение под прикритието на анонимността “.

„ Това, което мога да върша в обществените мрежи, в този момент мога да върша по улиците. Анонимността се трансформира в покривало, шлем и по-късно мога да основа най-ужасното на място, което не ми принадлежи: да разрушавам магазини, тъй като те са ничии и по никакъв метод не са свързани с действителността ”, споделя Макрон, като приказва за последните погроми в Париж.

Президентът засегна и други противоречиви моменти от своята вътрешна политика в необятен набор от области: от преразглеждане на наредбите на закона за секуларизацията под напън от страна на мюсюлмански групи до биоетични въпроси, в това число изкуственото осеменяване.

Както отбелязва LCI, измежду събеседниците на Макрона за продължителна вечер в Елисейския замък са психиатърът Борис Цирюлник, икономистите Жан Пизани-Фери и Даниел Коен, социолозите Люк Болтански и Мишел Вивиерка, философи Фредерик Вормс и Моник Канто-Спербер, физик Клод Коен-Тануджи и екологът Жан Жузел. Някои от поканените, да вземем за пример придържащия се към левите възгледи икономист Фредерик Лордън, отхвърлиха да вземат участие в дебата с президента./pogled.info
Превод: М.Желязкова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР