Ема Радукану ще вземе участие в тазгодишното издание на турнира

...
Ема Радукану ще вземе участие в тазгодишното издание на турнира
Коментари Харесай

Ема Радукану потвърди участието си във Вашингтон


Ема Радукану ще вземе присъединяване в тазгодишното издание на шампионата във Вашингтон. Това разкри самата тя пред Eurosport. Надпреварата е от сан WTA 250 и ще се организира редом с ATP 500 шампионата в американската столица (1-7 август).

Последното към този момент издание на шампионата за дами бе през 2019, когато купата бе извоювана от Джесика Пегула. След това провеждането на конкуренцията бе възпрепятствано от пандемията от Covid-19. От тази година обаче Citi Open се завръща в календара на WTA.

„Много съм разчувствана, че Citi Open още веднъж е част от календара на WTA. Нямам самообладание да взема присъединяване в шампионата за пръв път. Изминалата една година бе невероятна за мен както в професионално, по този начин и в личностно отношение. Както знаете, имам прелестни мемоари от Ню Йорк, и се надявам да основа още такива във Вашингтон“ – разяснява Радукану.

Макар за изуми света с представянето си на US Open, от този момент до момента британката не може да се похвали с особени усехи в Съединени американски щати. Тя изигра общо четири мача на двата WTA 1000 шампионата в Индиън Уелс, както и на този в Маями, като записа единствено една победа – против Каролин Гарсия във втория кръг в Калифония през март (6-1, 3-6, 6-1). На Уимбълдън обаче французойката взе реванш от Радукану и я отстрани във втори кръг (6-3, 6-3).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР