Ема Радукану през последните дни при участието си на WTA

...
Ема Радукану през последните дни при участието си на WTA
Коментари Харесай

В сблъсък между последните две шампионки от US Open: Швьонтек разгроми Радукану в ИУ!

Ема Радукану през последните дни при присъединяване си на WTA 1000 шампионата в Индиън Уелс подсети за мощните си дни на корта и влезе в серия от следващи победи за пръв път през сезона, като си обезпечи място на осминафиналите, където обаче я очакваше пази шампионка Ига Швьонтек. Полякинята на собствен ред ред започва с две двусетови победи, като още веднъж се радваше на нормалното си преобладаващо показване на корта, което през днешния ден показва образно и против някогашната шампионка от US Open, с цел да я пречупи след час и 25 минути игра - 6:3 6:1. По този метод международната номер едно продължава акцията си в " Златния щат " с нов безапелационен триумф, който я изпраща във етапа на последните 8, където ѝ следва да срещне непредсказуемата Сорана Кърстя.

В самото начало на дуела двете изявени представителки на идната генерация се впуснаха в яростен двубой между тях от главната линия, като никоя от тях не се свенеше от това да търси завършващо отиграване при всеки комфортен случай. Предвид покачвания риск от грешки, неточности също не липсваха, като Ига първа доближи до два брейкбола, които обаче неистова пропиля с удари в навън и броени минути по-късно трябваше да отразява такива.

Британката получи своя златен късмет да поведе в резултата, само че сбърка в най-важните моменти и последователно Швьонтек вкара мача в своя темп, с което значително лимитира опциите на международната номер 77 да се бори за нещо и дебютният пробив в конфликта сред последните две шампионки от US Open беше реалност. Впоследствие полякинята резервира нужния самоконтрол в представянето си, като засвидетелства образно техническия си репертоар и не позволи никакви съмнения, с цел да запише откриващия сет против името си.

Преломният миг на срещата настъпи в третия гейм на втората част, който имаше маратонската дълготрайност от близо 15 минути, когато сервиращата Радукану не съумя да удържи подаването си пред въодушевената Ига, която работеше старателно във всички етапи на играта, с цел да се поздрави с по този начин бленувания си пробив. Именно брейкът на международната номер едно пречупи съпротивата на британката, която с всяка последваща точка изглеждаше все по-обезверена в позицията си на корта, до момента в който защитаващата шампионка беше пределно стимулирана и не отпусна повече нито гейм на непоставената тенисистка, с цел да постави точка на разногласието, освен това без да инкасира брейк в хода на целия мач.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР