Ема Радукану нямаше никак добро начало на сезона, тъй като

...
Ема Радукану нямаше никак добро начало на сезона, тъй като
Коментари Харесай

Няма треньор, няма проблем: Радукану изнесе нов образцов мач и е на 1/8-финал в Мадрид!

Ема Радукану нямаше по никакъв начин положително начало на сезона, защото до неотдавна даже не бе успявала да запише две следващи победи през 2022-ра. Това принуди младата британка да смени треньора си за трети път през последните 12 месеца, само че наподобява, че неналичието на ментор не съставлява никакъв проблем за нея, откакто тя към този момент е част от осминафиналистките на WTA 1000 конкуренцията в Мадрид. Днес 19-годишната тенисистка изигра безукорен дуел против своята връстничка Марта Костюк и продължава напред след безапелационното 6:2 6:1. В борба за място на четвъртфиналите пък шампионката от US Open ще се изправи против Анхелина Калинина, която по-рано през днешния ден разочарова домакините, отстранявайки Гарбине Мугуруса в поредни сетове.

Още от първите минути на срещата британката излъчваше страхотна убеденост, която се придвижи и в играта ѝ. Радукану разпределяше ударите си по ослепителен метод и непрестанно търсеше пътя на офанзивата, което ѝ оказа помощ да завоюва дебютното подаване на съперничката си. Тя рядко отпускаше даже точка на личен сервис, а след ново показно от ретур в седмия гейм осъществя втори пробив, с който предреши изхода на частта в своя изгода.

Устремът на Ема продължи с цялостна мощ и в идващия сет, в който ударите ѝ още веднъж биваха насочвани извънредно точно, а грешките от нейна страна напълно отсъстваха. Световната №11 не спря да нападна подаването на противничката си, която просто не можеше да се опълчи на съвършено играещата британка, и небрежно се стигна до задатък от 4:0 за Радукану, а от там насетне бе единствено въпрос на време да бъде поставена точка на конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР