Ема Радукану имаше разочароващо начало на сезона си, след като

...
Ема Радукану имаше разочароващо начало на сезона си, след като
Коментари Харесай

След близо 2 месеца извън кортовете: Радукану се завърна в ИУ с изразителна победа

Ема Радукану имаше разочароващо начало на сезона си, откакто получи контузия в глезена в Окланд, от която въпреки всичко съумя да се възвърне в точния момент за присъединяване си на Откритото състезание на Австралия, където отпадна във втория кръг от другата млада вяра на тениса Кори Гоф. Британката след това си взе близо двумесечна отмора от Тура, преди през днешния ден да се завърне на корта за WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс, където разпростра чудесно качествата си и взе реванш от Данка Ковинич за провалянето си в предходната им среща, надигравайки я с безапелационното 6:2 6:3, пристигнало за час и 21 минути. По този метод международната номер 77 подпечата класирането си за втория стадий в Калифорния, където ще срещне полуфиналистката от Аустрелиън Оупън - Магда Линет.

Още през цялото време на дуела ясно си пролича неналичието на игрова процедура за някогашната шампионка от US Open, която грешеше необратимо в опитите си да нанася завършващ удар и позволи да бъде пробита още в дебютното си заставане на сервис линията. Това обаче послужи като източник на мотивация за Радукану, която от този миг нататък повиши нивото си до неразбираемост и доминираше във всеки един аспект на играта, при което не остави каквито и да било шансове на черногорката, като завоюва шест следващи гейма и записа откриващия сет против името си.

Стартът на втората част беше еднакъв с този на мача и международната номер 62 съумя да се възползва от известните съмнения в представянето на младата островитянка и потегли с ранен брейк в актива си. Ответната реакция на британката беше повече от отлична и тя незабавно подвигна оборотите, при което Ковинич очевидно изпитваше съществени усложнения да поддържа високото равнище на фаворитката. Ема в същото време не се поколеба и с два следващи пробива на сметката си си върна лидерската позиция на корта, която затвърди след три отразени брейкбола, пречупвайки съпротивата на международната номер 62, и оттова насетне необезпокоявано узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР