Еля Толедано беше отвлечен сутринта на 7 октомври на музикален

...
Еля Толедано беше отвлечен сутринта на 7 октомври на музикален
Коментари Харесай

Израелската армия откри тяло на заложник в Газа

Еля Толедано беше похитен сутринта на 7 октомври на музикален фестивaл, където участваше дружно с френско-израелската си другарка Мия Шем, която беше освободена по силата на съглашение за помирение в края на ноември. " По време на интервенцията в Газа тялото на заложника Еля Толедано (28-годишен) беше открито от специфичните сили на армията и репатрирано в Израел ", се споделя в изказване на израелската войска, в което се добавя, че правосъдните лекари са разпознали тялото, оповестява Българска телеграфна агенция.

През последните седмици фамилиите на заложниците обявиха, че не знаят каква е ориста на Еля Толедано и дали той към момента е жив.

" Израелската войска сервира откровени съболезнования на фамилията ", се добавя в прессъобщението, като твърди, че роднините на младия мъж са били осведомени за откриването на тялото му преди този момент обществено изказване.

Израел разгласи война на ръководещото в Газа придвижване " Хамас ", който ръководи линията Газа от 2007 година, в отговор на кървавото нахлуване, осъществено на израелска територия на 7 октомври от палестинското ислямистко придвижване. При офанзивата бяха убити към 1200 души, множеството от които цивилни. В деня на нападението бяха отвлечени и отведени в Газа и към 240 души, от които съгласно армията към 135 към момента са в ръцете на Хамас и обвързваните с него групировки след освобождението на 105 заложници по време на седемдневното помирение, което завърши на 1 декември. Някои от заложниците към този момент са оповестени за мъртви от управляващите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР