ЕЛЦИН: Бил, ще те помоля за нещо. Просто оставете Европа

...
ЕЛЦИН: Бил, ще те помоля за нещо. Просто оставете Европа
Коментари Харесай

Изтече От Прашните Секретни Архиви! Ето Как Елцин И Клинтън Са Си Разпределили Света! За Кого Отива Европа!

ЕЛЦИН: Бил, ще те помоля за нещо. Просто оставете Европа на Русия. Съединени американски щати не са в Европа. Нека Европа да е работа на европейците. Русия е на половина европейска и на половина азиатска страна.

КЛИНТЪН: Значи искаш и Азия?

ЕЛЦИН: Разбира се, несъмнено, Бил. В последна сметка ще би трябвало да се споразумеем за всичко това.

КЛИНТЪН: Не мисля, че европейците биха харесали това изключително доста.

ЕЛЦИН: Не всички. Аз съм европеец. И пребивавам в Москва. Москва е в Европа и аз я одобрявам. Можеш да вземеш всички останали страни и да се погрижиш за сигурността им. Аз ще взема Европа и ще й дава сигурност. Добре де, не аз. Русия ще го направи.

Стенограмата изненада някои политически анализатори, защото разрушава визията за Елцин като модернизатор, който е подготвен да работи за укрепването на интернационалния правов ред.

В реалност с политическото си държание по време на ръководството си той дава ясни знаци на обвързаност към съветската външнополитическа теория за подялбата на света на сфери на въздействие - знаци, които не остават незабелязани за по-прозорливите, написа нюз.бг. Покойната Маргарет Тачър отбелязва в записките си нежеланието на Елцин да изтегли съветските войски от балтийските страни. Подобна несговорчивост той показва и при опитите за решение на рецесията в Босна след разпада на някогашна Югославия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР