Елтън Джон разказва за последните месеци от живота на Фреди

...
Елтън Джон разказва за последните месеци от живота на Фреди
Коментари Харесай

Елтън Джон разказа за нечовешките страдания на Фреди Меркюри през последните дни от живота му

Елтън Джон споделя за последните месеци от живота на Фреди Меркюри и за първата си Коледа без него в непубликуван фрагмент от своя биографична книга.

71-годишният артист споделя, че бил унищожен, когато схванал, че неговият непосредствен другар се е заразил със СПИН, написа „ Дейли Мейл “.

Скандален гей слух за Фреди Меркюри и принцеса Даяна

Въпреки ексцентричното си държание на сцената, Фреди бил доста усамотен човек и не оповестил за заболяването си дълго време. Той съобщил, че е болен от СПИН ден преди да почине на 24 ноември 1991 година.

В книгата си от 2013 година Елтън написа за Фреди: „ Той знаеше, че гибелта, агонизираща гибел, идва. Но Фреди беше необикновено самоуверен.

Той продължаваше да се демонстрира, продължаваше да пее с „ Куин “ и продължаваше да бъде занимателна, скандална и доста великодушна персона, каквато постоянно е бил “.

Елтън споделя, че да следи по какъв начин Фреди се утежнява в последните години от живота му било отвратително. Тялото му било покрито с лезии от Сарком на Капоши – злокачествено заболяване, типично за заболели от СПИН.

Елтън разказва своя другар като „ светлина в този свят “ и разкрива, че за него било извънредно мъчително да гледа по какъв начин заболяването унищожава тялото му и го прави прекомерно слаб даже да стои на краката си.

Въпреки това, вместо да прекара последните си дни в грижи за здравето си, Фреди се грижел за хората към себе си. Той траял работата по последния албум на „ Куин “ – „ Made in Heaven”, който бил публикуван след гибелта му.

Седмици откакто той умрял, до момента в който Елтън към момента се борел с тъгата от загубата, той получил един финален подарък от приятеля си. Някой почукал на вратата му и му дал подарък, завит единствено в калъфка за възглавница.

Когато го отворил, вътре имало картина от Хенри Скот Тюк, един от обичаните художници на Елтън.

Певецът бил налегнат от бурни страсти, когато осъзнал, че Фреди прекарал последните дни от живота си, търсейки коледен подарък за него.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР