Елтън Джон подкрепи водещи британски благотворителни организации в борбата срещу

...
Коментари Харесай

Елтън Джон призова за по-широко тестване за ХИВ |

Елтън Джон поддържа водещи английски благотворителни организации в битката против СПИН, като прикани за по-широко тестване за ХИВ в Англия, с цел да се понижи броят на заболелите до 2030 година, заяви фондация " Томсън Ройтерс ".

За да отбележат Световния ден за битка със СПИН, Комисията по ХИВ, Националният концерн против СПИН-а и фондацията против СПИН-а на Джон разгласиха 20 рекомендации за попречване на новите случаи на предаване на вируса за 10 години.

Те приканиха тестванията за ХИВ да станат всеобща процедура при регистрирането на нов пациент от доктор, при правенето на цитонамазка и при приемането по неотложност в болница. Организациите предложиха също тестванията да се оферират и в аптеките в регионите с повече инфектирани.

" Това, което научихме тази година, е какъв брой са значими тестванията, а тестването за ХИВ е в основата на прекратяването на появяването на нови случаи на инфектирани от вируса в Англия ", съобщи Елтън Джон. 

Неговата фондация е събрала съвсем половин милиард $ за битката със СПИН-а. 

" Това, тестванията против ХИВ да станат налични и рутинни за здравната система, освен значи, че хората могат да бъдат лекувани, само че ще отстрани и стигмата, която ни стопира ", добави музикантът. 

Повече от 38 млн. души по света са заболели от СПИН, като жертвите на заболяването от началото на 80-те до момента са близо 33 млн. души. 

Комисията за битка с ХИВ ще предложи Англия да стане първата страна предотвратила разпространяването на заболяването до 2030 година, като се стреми да понижи случаите с 80% до 2025 година В Англия инфектираните със СПИН са близо 100 хиляди души.

" Тази цел е изцяло постижима... Но това няма да се случи, в случай че не вършим нищо за нея и единствено продължаваме както до момента ", съобщи Дебра Голд, изпълнителен шеф на Националния концерн против СПИН-а.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР