Елизабет Втора няма да наруши навиците си и по време

...
Елизабет Втора няма да наруши навиците си и по време
Коментари Харесай

Ето менюто на кралицата - бляскава и на 93

Елизабет Втора няма да наруши навиците си и по време на обществената изолираност, която тя към този момент прекарва в замъка си Уиндзор, настояват анализатори на протокола.

По принцип, кралицата в никакъв случай не си ляга, преди да утвърди графика за идващия си ден – до последния подробност. Сега евентуално дава инструкции на секретарите си по какъв начин да поддържат връзка онлайн с всички, с които би трябвало да беседва в естествена обстановка без вируси.

„ Именно изпипването на всяка дреболия й пести напрежението, който се усили около пандемията. За Нейно величество редът е залог за здрави нерви и вътрешно равновесие “, споделят анонимни източници от двора. Елизабет Втора постоянно е била наясно, че би трябвало да бъде в отлична физическа форма, с цел да държи крепко юздите на династията в ръцете си. Тя е върла любителка на разходките пешком и в никакъв случай не пропуща опцията да изведе обичаните си кучета от породата корги.

„ Сърцето й е крепко, кръвното налягане – устойчиво “, хвалят 93-годишната дама чиновници от Бъкингам. Те разкриват, че тя даже си разрешава къса езда върху седло – освен поради нуждата от физическа интензивност, а и тъй като обожава конете си. И тъй като постоянно е била прекомерно динамична, в никакъв случай не е имала проблеми с килограмите. Дарън Макгреди, някогашният готвач в Бъкингам от 1985-а до 1993-а, разказва менютата на Елизабет Втора в „ Да се храниш по кралски “. Той и до момента дава изявленията по тематиката, обяснявайки, че тя не е трансформирала навиците си от 1953-а година насам – т.е. откогато се е качила на престола. Нейните кулинарни привички нямат нищо общо с тези на принц Филип, за който от време на време споделят, че живее, с цел да яде, а не противоположното. 

Кралицата не употребява картофи, ориз и макарони. Първата й закуска е от рохко сварени яйца, тост с конфитюр и чай с мляко. Нищо ненужно. Свежите плодове, естествено, са преди главното за обяд, което най-често е с птиче месо от кралските екоферми. Дивечът е от горите към извънградските дворци на семейството.

Рибата също постоянно участва в менюто за столетници – минералите, витамините и протеините са наложителни за нервната система, паметта и обмяната на веществата. Ягодите от кралските градини са обичаните на владетелката. Според специалисти, те са най-големите врагове на Алцхаймера, който погуби Желязната лейди Маргарет Тачър. Полифеноли има и в натуралния черен шоколад, с който височайшата дама от време на време се глези. 

Чаят в 5 часа е значим детайл от английската просвета, тъй че разумно е неизменим обред. Но Елизабет Втора си разрешава единствено по една шоколодава бисквита и лъжичка мед – в никакъв случай не злоупотребява с вкуснотиите, категорич

ни са от обкръжението й. Пак от там споделят, че зеленият чай е желан от господарката им, тъй като понижавал апетита й за сладко. Нейно величество не се отхвърля от коктейлите преди вечеря: джин или дюбоне – фамозният френски аперитив с благоухание на треви и хинин. И макар че в Уиндзор има маза, която създава шампанско, Елизабет Втора в никакъв случай не рискува с него. Не си прави опити и с екзотични артикули и блюда, които са прекомерно разнообразни от обичайните.

„ Именно дисциплината е нейната загадка. Животът й се гради върху рутина и сдържаност, които й оказват помощ да се оправи с големия стрес и отговорността. Но тя в никакъв случай не губи възприятието си за комизъм и способността да се усмихва. На 93 е все по този начин бодра, кожата й сияе, а очите й светят – тъй като е предана на своя облик “, твърди спецът по тематиката Стюарт Майлз.

Нейно величество в никакъв случай не се излага на слънце – постоянно носи шапка или чадър, с цел да защищава лицето си от нездравословните лъчи.  Плажът не я влече, избира горите на Шотландия. А до момента в който Елизабет Втора и мъжът й, принц Филип, са в Уиндзор, където персонално за тях се грижат само  8 индивида, личният състав в Бъкингам дезинфекцира 775-те пространства в лондонския замък, сред които са 19 приемни салона и 52 спални за членовете на кралското семейство и техните посетители. 

Засега не е ясно дали през юли и август Бъкингам ще отвори за туристи, както това се случва от 1993 година насам. Обиколката включва парадната и тронната зала, Белия салон, картинната изложба, формалната стълба и градината.

Карантината в Англия е за три седмици, само че принц Чарлз и жена му Камила Паркър-Боулз оповестиха, че през идващите три месеца ще останат в Шотландия. Те са заключили Кларънс хаус и са се настанили в Бъркхол – резиденцията, която се намира на 19 километра от двореца Балморал, на брега на река Муик, строена през 1715 година. Имението е с 14 спални и дребен личен състав. Чарлз го наследява през 2002-а след гибелта на баба си. Интериорите са решени в светли тонове и огледални съоръжения, които основават илюзията за безконечност. Трапезарията е в неокласически жанр с солидни мебели, а естествено непокътнати камъни придават естествен изискан на стените.

Въпреки позитивната проба за ковид, Чарлз се усеща добре. Той и Камила, чиято проба е негативна, считали да се отдадат на обичаните си занимания – той на градинарството, тя – на изобразяване с акварели, двамата дружно – на лов на риба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР