Елица Янкова пропуска държавното първенство в Сливен тази седмица, но

...
Елица Янкова пропуска държавното първенство в Сливен тази седмица, но
Коментари Харесай

Елица Янкова пропуска държавното първенство в Сливен

Елица Янкова пропуща държавното състезание в Сливен тази седмица, само че останалите ни най-хубави дами ще излязат на тепиха в Сливен. Шампионатът е от четвъртък до неделя и е първото по новите правила, въведени от Международната федерация (UWW). Форматът на напреварата ще бъде в два дни за всяка категория. Бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова претърпя тежка интервенция на рамото и ще се възвръща 9 месеца.

" На процедура пропуща целия сезон - съобщи старши треньорът Петър Касабов. - Но останалите са добре и ще вземат участие. Подготовката ни върви по проект. "

В края на януари националките направиха първа инспекция за сезона с присъединяване на шампионата " Иван Яригин " в Красноярск. Там Биляна Дудова и Мими Христова останаха пети, а Тайбе Юсеин позволи неточност на старта и загуби. "

" Момичетата направиха мощни срещи, удовлетворен съм - продължи наставникът. - И Биляна, и Мими трябваше да се борят за бронза против рускини едновременно. Домакините отхвърлиха да разделят срещите. Но другояче и двете демонстрираха най-хубавото от моментната си подготовка. Китайките са доста положителни, водени от Симеон Щерев. На тях обаче им следва азиатско състезание по тази причина са на напълно различен стадий от подготовката си. Надявам се с тях да можем да създадем взаимни лагери. "

А другояче от двудневния формат на надпреварата се оплакаха и нашите национали. Заради кантара всяка заран преди спортния ден борците стават в 6 часа. А заради огромния брой спортисти конкуренцията мина без отмора.

" По през целия ден бяхме в залата - продъжи Касабов. - Някои делегации даже си извадиха котлончета и си притопляха супи. Други лежаха или спяха по тепихите. Не е измислено до дъно. " На родното състезание битките ще стартират с класическия жанр при мъжете на 15 февруари в зала " Васил Левски ". Жените са в петък, 16 февруари, а мъжете в свободния жанр през уикенда.

Следва цялостната стратегия:

14.02.2018 година
16.30 часа в Спортно учебно заведение " Димитър Рохов " е техническата конференция, а от 18 часа е жребия при класиците.
15.02.2018 година
от 07.30 часа също в спортното учебно заведение е меренето за всички категории - типичен жанр
от 10.00 часа в спортна зала " Васил Левски " са битките
от 16.30 часа е техническата конференция, а от 18.00 часа е жребия за дамите
16.02.2018
7.30 ч. в спортното учебно заведение е меренето за дамите и втория кантар за класиците
10.00 часа в зала " Васил Левски ", гр. Сливен са елиминациите при дамите, репесажи и финални срещи за мъже и дами
16.30 часа е техническата конференция, а от 18.00 часа е жребия за свободния жанр
17.02.2018
7.30 ч. в спортното учебно заведение е меренето за свободния жанр
10.00 часа в спортна зала " Васил Левски " са битките за свободняците

18.02.2018
7.30 ч. в спортното учебно заведение е меренето за свободния жанр
10.00 часа в спортна зала " Васил Левски " са репесажите и финалните битки за свободняците
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР