Елица Костова отпадна във втория квалификационен кръг на Откритото първенство

...
Елица Костова отпадна във втория квалификационен кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Елица Костова отпадна от Ролан Гарос

Елица Костова отпадна във втория квалификационен кръг на Откритото състезание на Франция – „ Ролан Гарос ". 30-годишната българка отстъпи с 1:2 сета пред 16-ата сложена Моника Никулеску, в обособените елементи 0:6, 7:6 (1), 3:6. Двубоят се организира на четвърти корт и продължи повече от два часа и половина.

Костова не стартира обнадеждаващо и в първия сет не съумя да завоюва нито един гейм. Коренно друга стана срещата през втората част. Българката първа нанесе удар и поведе с 3:1 гейма, като даже имаше преднина 40:0 и сервис за задатък 4:1. Вместо това обаче, Никулеску на собствен ред съумя да навакса пасива и да изравни за 3:3, след което проби и поведе с 4:3. Последва нов рибрейк и следващо тъждество в сета – по 4.

В края на частта Никулеску проби за задатък 6:5 и сервира за крайния триумф, само че пропусна два мачбола и разреши на Костова да стигне до тайбрек, в който българката беше безапелационна – 7:1 точки.

Още при започване на финалната част Костова изиска медицински таймаут поради проблеми в дясното бедро. Никулеску незабавно се възползва и взе ранен задатък, след което поведе с 5:1. Костова съумя да върне единия пробив, само че за повече през днешния ден нямаше сили.

Във финалния трети кръг на квалификациите Никулеску ще се изправи против друга опитна тенисистка – Вера Звонарьова (Русия).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР