Елитното иранско военно формирование Корпус на стражите на ислямската революция

...
Елитното иранско военно формирование Корпус на стражите на ислямската революция
Коментари Харесай

Висш ирански генерал обясни фаталната грешка, причинила трагедията с украинския Боинг

Елитното иранско военно формирование Корпус на стражите на ислямската гражданска война (КСИР) пое отговорност за злополуката на украинския Боинг край Техеран. Командващият Военно-космическите сили на КСИР бригаден военачалник Амир Али Хаджизаде призна, че откакто е научил за случая, е изискал да почине.
„ Когато научих за злополуката с украинския аероплан, желаех да умра, с цел да не съм очевидец на тази трагедия”, призна военният.
По думите му, системата за противовъздушната защита на Иран приела лайнера за крилата ракета. Целта е била на разстояние 19 километра. Операторът на системата за противовъздушна защита не съумял да се свърже с командването и независимо взел решение за изстрелване на ракетата. Той имал 10 секунди да реши дали да смъкна задачата.
Според Хаджизаде той "направи неприятен избор ". Самолетът е свален с ракета с дребен обхват на деяние.
Взето е било неприятно решение. Имал е 10 секунди за деяние. Самолетът е свален с ракета с дребен обхват. Армията поема цялата отговорност за случилото се и ще одобри следствията “, съобщи Хаджизаде.
Той съобщи, че страната му е била готова за пълномащабна война. Според него американското държавно управление също има частична виновност за случилото се.
Хаджизаде е уведомил иранското командване още, откакто схванал със случая като е бил в положение на потрес. Той разгласи, че армията не се е пробвала да скрие случилото се.
„ Признаваме отговорността си и сме подготвени да следваме всяко едно предписание, което управляващите вземат”, сподели в умозаключение генералът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР