Елитните специални части на всяка една страна са съставени от

...
Елитните специални части на всяка една страна са съставени от
Коментари Харесай

Ето ги най-добрите спецчасти на света

Елитните специфични елементи на всяка една страна са формирани от най-добре тренираните бойци. Обучението им е мъчно и малко на брой съумяват да заслужат мястото си измежду най-хубавите .

Ето кои са най-хубавите измежду тях за 2017-та, съгласно класацията сайта rankred.com.

JTF2 – Канада
Звеното е основано през 1993г. и е формирано от няколко стотин членове. След терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година, JTF2 се трансформира в първокласен антитерористичен блок за специфични интервенции. Съставен от боен личен състав от канадските сили, JTF2 подхваща редица интервенции, измежду които защита на значими персони и подсигуряване сигурността на огромни събития като Олимпийските игри през 2010, да вземем за пример.

Тайно са били на доста международни горещи точки по целия свят – от избавяне на заложници в Ирак до залавяне на сръбски снайперисти в Босна. JTF2 са били в Афганистан доста преди останалите международни сили да изпратят военните си елементи. 

Special Air Service Regiment – Австралия
Според rankred.com австралийците имат чудесно тренирани и екипирани специфични елементи.  Макар и името им да не се появява постоянно в медиите SASR са били на секрети задачи в доста елементи на света. От избавяне на заложници до неутрализиране на терористични и незаконни групировки. SASR е основана през 1957 година като особено поделение на австралийската войска.

Delta Force – Съединени американски щати
Делта Форс са едни от най-популярните специфични сили. Освен в антитерористични интервенции, те могат да се включват в избавяне на заложници, набези, разузнаване.

Звеното е основано през 1977 година вследствие на възходящия брой терористични интервенции. Оттогава, в него вземат участие най-вече бойци, служили в американските специфични сили като зелени барети или рейнджъри. За да бъдат позволени до образование, претендентите би трябвало да са мъже на не по-малко от 21 години, да имат високи резултатите на тестванията и да са с сан не по-нисък от ефрейтор. Те са подложени на поредни физически и психически проби, за слабите да отпаднат.

Твърди се, че един на всеки 10 съумява да се оправи с 6-месечния обучителен курс. Операциите на Делта Форс остават строго защитавани секрети, само че можете да се обзаложите, че са в авангардния набор на всяка интервенция, ръководена от Съединени американски щати.

Алфа – Русия
Те са едни от най-известните специфични военни сили в света. Това елитно антитерористично поделение е основано от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) през 1974 година, а в днешно време работи под ръководството на Федералната работа за сигурност.  През годините, специфичните елементи на Русия са получавали голям брой рецензии за грубите и крайните способи, които употребяват в конфликтни обстановки.

Специалното звено добива известност по време на войната в Афганистан, когато Алфа нахлули в президентския замък в Кабул и умъртвили всички в постройката. През 1985 година група бе изпратена в Бейрут, с цел да се опита да избави четирима руски дипломати. Alpha-Group Алфа взе участие в най-големите антитерористични интервенции в Русия.

Shayetet 13 – Израел
Специалното звено на израелските военноморски сили Шайет 13 е основано през 1948 година и е взело участие във всяка по-голяма интервенция на Израел – от спасяването на заложници и битката с тероризма до разузнаването. Обучението е 20 месеца и принуждава претендентите да преминат през най-стресиращите психически и физически проби, преди да стартират даже профилираното си образование.

Шайет 13 взе участие в редица интервенции, в това число бойци от него са се качвали на транспортен съд, с цел да заловят оръжия, пътуващи към Газа. Най-забележителната им интервенция е след олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година, когато са призовани да оказват помощ на израелските спортисти.

Navy SEALs – Съединени американски щати
Aмepиĸaнcĸитe мopcĸи тюлeни ca мoжe би нaй-eлитнитe и дoбpe oбyчeни cили зa cпeциaлни oпepaции. Члeнoвeтe нa тoвa eлитнo фopмиpoвaниe пpeминaвaт пpeз няĸoлĸo гoдини пepиoд oбyчeниe, пpeди дa бъдaт вĸлючeни в oпepaции, a тpeниpoвĸитe ca изĸлючитeлнo тeжĸи и интeнзивни.

Зa дa ce пpиcъeдини чoвeĸ ĸъм тяx, тpябвa дa мoжe дa нaпpaви нaй-мaлĸo 42 лицeви oпopи зa 2 минyти, 50 ĸopeмни пpecи зa 2 минyти и дa избягa 2.5 ĸм зa 11 минyти. Bcичĸo тoвa e oщe пpeди дa e зaпoчнaлo cъщинcĸoтo oбyчeниe.
Mнoгo дъpжaви ocнoвaвaт тpeниpoвĸитe нa cвoитe cпeцчacти нa oпитa нa мopcĸитe тюлeни.

SAS – Англия
Британските Специални въздушни сили са основани през 1941г. Ha eмблeмaтa им e изпиcaнa пoпyляpнaтa фpaзa " Koйтo дpъзвa - пeчeли ". Зaпитaн зa знaчeниeтo нa ЅАЅ в бoeвeтe cлeд вoйнaтa в Иpaĸ, aмepиĸaнcĸият гeнepaл Cтeнли MaĸKpиcтъл ĸaзвa: " Cъщecтвeнo. Hямaшe дa ce cпpaвим бeз тяx. "

Подборът  включва тест за устойчивост, образование в джунглата на Белиз и тренировки по оцеляване. Последният тест е 36-часов разпит, който би трябвало да пречупи волята на претендента. Специални въздушни сили са тренирани от Ми 5 и Ми 6, с цел да се оправят и с шпионски интервенции.

Източник: Vesti.bg, представен от Блиц.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР