Елитен наш професор обяви какво трябва да предприема България за

...
Елитен наш професор обяви какво трябва да предприема България за
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: България веднага трябва да бъде рекламирана като сигурна дестинация

Елитен наш професор разгласи какво би трябвало да подхваща България за туризма.

Основните ни съперници за летния туризъм са Турция и Гърция, а Турция е понижила цените и от един месец няма Коронавирус ограничавания за влизане в страната. Това обясни проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции по bTV. 

,,Трябва да стартираме незабавно да популяризираме България като сигурна дестинация. Не може и една виза да коства колкото половин пътуване``, разяснява проф. Рачев.

Два са главните фактори, които са определящи сега – Коронавирус ограниченията и бежанците, обяви  Павлина Илиева от обединяване " Бъдеще за туризма ".

По думите ѝ туристическият отрасъл се надява да отпаднат всички Коронавирус ограничения и на по-активна реклама на България като туристическа дестинация.

Какво лято ни чака?

На въпроса кой месец е най-подходящ за отмора през лятото, Георги Рачев сподели, че с добра компания са подобаващи всички топли дни.

Аз например обичам втората половина на юни месец – целият плаж е мой, морето е безпределно чисто, тъй като не са пристигнали тези тълпи почиващи, разяснява той.

Повечето Коронавирус ограничавания ще отпаднат от 1 април, само че хотелиери и туроператори са обезпокоени за летния сезон поради войната в Украйна. Браншът се надява да продължи да бъде подпомаган, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР