Елитът в женските алпийски ски вече е в България за

...
Елитът в женските алпийски ски вече е в България за
Коментари Харесай

От детето чудо до жената чудо, Микаела Шифрин винаги е била под светлините на прожекторите

Елитът в женските алпийски ски към този момент е в България за Световната купа в Банско. Страната ни ще одобри три старта в скоростните дисциплини от петък до неделя. По трасетата в курорта с шеметна скорост към този момент се спуска и най-прочутата алпийка в последните години - Микаела Шифрин. Русокосата спортистка с осанка на топмодел е постигнала на процедура всичко, за което един състезател може да мечтае. А е единствено на 24 години.

Двукратна олимпийска, четирикратна международна шампионка и трикратна носителка на Големия бистър глобус. Пъпът на Микаела е хвърлен на пистата. Тя е родена в елитния американски зимен курорт Вейл, Колорадо в фамилията на скиорите Ейлийн и Джеф Шифрин, Микаела получава първите си ски едвам, когато е на 2., а останалото е история. И до през днешния ден нейните родители са неразделно до нея, като точно с тях тя дойде и в България с частен аероплан.

“Много съм признателна на майка ми. Тя е един от моите ски треньори. Освен това ми оказва помощ доста съществено с организацията на моите пътувания. Това ми е от огромна изгода, тъй като ми оказва помощ да бъда съсредоточена върху нещата, които правя”, споделя Микаела пред “Здравей, България”.

“Мама и баща ми демонстрираха този спорт, само че те не са правили избора вместо мен. Родена съм в Колорадо, знаете това е планински регион, прочут със своите вълшебни зими. Започнах със ските просто като фамилно развлечение, да извозвам времето с околните ми, с брат ми който е 2 години по-голям от мен. Родителите ни обичат ски надпреварите, гледаха ги по малкия екран и аз бях въодушевена от тези съревнования. … Истината е, че обичах да пояждам пържени картофки и да пия парещ шоколад в планината, първоначално въобще не съм обичала ските”, прибавя тя.

Микаела е посветила целия си живот на спорта, само че има още едно нещо, без което американката не може - музиката. Примата на алпийските ски демонстрира забележителен гений в пеенето и свиренето на китара и пиано. Танците също са неизменима част от нейното всекидневие.
“Обичам доста танците. Проблемът е, че желая да бъда доста по-добра от това, което съм. И просто не знам по какъв начин да го реализира.”
Според Микаела когато си на върха би трябвало да имаш хора към себе си, които постоянно да ти споделят истината. Безценен съвет тя получава и от един от най-великите тенисисти в историята Роджър Федерер.

“Най-важното е да имаш към себе си хора, които те обичат абсолютно, само че и хора, казващи ти нещата, които би трябвало да чуеш, с цел да станеш по-добър. И освен в спорта, само че и в живота. Да научаваш уроците не всеки път е занимателно. Трябва да понасяш провалите и хората да ти споделят, че правиш нещо неверно. Да бъдеш по-добър и по-мил или каквото и да е. Това е в действителност значимо. Срещала съм Федерер 3 пъти, той ми е давал доста скъпи препоръки. И всякога когато приказвам с него, аз узнавам толкоз доста от една от най-великите спортни персони, които в миналото са се раждали, тъй че аз просто чувам всичко, което може да ми каже. Спомням си нещо съответно от него и то е, че в случай че е можел да върне времето обратно би посъветвал самия себе си да се любува малко повече на специфичните моменти, на победите”, споделя Микаела.

“Това което съзнавам в този момент е, че е доста по-лесно да забравиш за упованията, когато надминеш упованията. Това е нещото, което съумях да реализира през предишния сезон. И, несъмнено, е мъчно да забравиш за упованията, когато не ги достигнеш. Сега е още по-трудно, тъй като предходната година си бях сложила по-високи цели и в този момент би трябвало да се представям още по-добре. Аз го желая, само че не всеки път се получава. През този сезон несъмнено изучавам доста уроци”, споделя тя.

А с какво са звързани фантазиите на човек, който е спечелил всичко допустимо?

“Мисля, че фантазиите на човек не престават постоянно. Не съм почнала със спорта, казвайки си, че когато печеля избрани надпревари или реализира дадени върхове, моята работа ще бъде свършена. Моите цели са да бъда най-хубавата в света. Става въпрос за непрекъсната борба да реализираш тази фантазия и до момента в който аз имам мотивацията, ще не преставам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР