Елитът на женския европейски футбол срещу шампионките от САЩ. Това

...
Елитът на женския европейски футбол срещу шампионките от САЩ. Това
Коментари Харесай

Европа срещу шампионките от САЩ: какво предстои на световното по футбол за жени

Елитът на женския европейски футбол против шампионките от Съединени американски щати. Това е резултатът след осминафиналите на международното състезание по футбол за дами.

Във вторник вечерта Холандия и Италия допълниха забележителното показване на тимовете от континента. Европа ще има седем представителя в четвъртфиналите, а осмият е защитаващият купата си състав на Съединени американски щати.

Холандките завоюваха трагично с 2:1 против финалиста от 2015 година Япония. Сребърните медалистки от предишното международно играха мощно през второто полувреме, само че многото пропуски се оказаха решаващи в края. В 88-ата минута Холандия получи дузпа и Лиеке Мартенс вкара втория си гол, с цел да прати тима си напред.

The road to Lyon continues...#FIFAWWCpic.twitter.com/BvAQPGWkkE
— FIFA Women's World Cup (@FIFAWWC) June 25, 2019
В другата среща за деня Италия продължи сполучливия си път след 2:0 против Китай. " Скуадра адзура " продължава фантазията си след завръщането на международни финали след 20-годишно спиране.

" Стояхме в центъра на терена след мача и бяхме толкоз щастливи, крещейки една на друга ", сподели селекционерът на европейския първенец Холандия Сарина Вигман.

" Казахме си: " Нека продължим да пишем история ". За първи път стигнахме до този стадий на международно състезание. Ще се насладим на успеха и едвам на следващия ден (сряда) ще стартираме да мислим за Италия ", добави тя.

Заявка за ярко бъдеще даде и испанският тим, който се опълчи на Съединени американски щати, само че отстъпи с 1:2. Гвоздеят в четвъртфиналите се чака в петък, когато домакинът Франция се изправя против американките.

При победа на французойките ще се повтори картината от международното при мъжете преди година, когато в полуфиналите имаше единствено европейски тимове.

Най-вълнуващите мачове до края на международното за дами ще се излъчват по БНТ3.

 Италия завоюва против сребърния медалист от 1999 година Китай
© Reuters

Италия завоюва против сребърния медалист от 1999 година Китай
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР