Елисейският дворец официално потвърди провеждането на срещата на върха в

...
Елисейският дворец официално потвърди провеждането на срещата на върха в
Коментари Харесай

Елисейският дворец потвърди за среща в нормандския формат през декември

Елисейският замък публично удостовери провеждането на срещата на върха в нормандския формат (Русия, Украйна, Франция и Федерална република Германия) на 9 декември в Париж, съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
Срещата на върха ще се организира в понеделник, 9 декември 2019 година Тя ще събере в Париж държавните и държавните ръководители на Франция, Германия, Русия и Украйна ", съобщи от пресцентъра на френския президент Еманюел Макрон.
От там напомнят, че " вероятността за осъществяване на среща на върха е разисквана по време на срещата на президентите на Франция и Русия на 19 август в Брегансон ". Тогава този въпрос беше прегледан и на срещата на Г-7 в Биариц.
" Срещата на върха ще се организира, защото от лятото на тази година беше реализиран забележителен прогрес в договарянията, което по-специално направи допустимо обезпечаването на изтеглянето на войските в редица зони на напрежение ", се споделя още в изказването. Администрацията на френския президент показва, че срещата " ще ни разреши да стартираме нов стадий в използването на Минските съглашения ".
Представителят на френския президент напомни, че първата среща в нормандския формат е извършена на най-високо равнище на 6 юни 2014 година в нормандския палат Бенювил. Оттогава страните неведнъж се срещат на равнище министри, дипломатически съветници и техните заместници. Последната среща на върха на „ нормандската четворка “ се организира в Берлин на 19 октомври 2016 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР