Елисавета Полстяная отказа да се състезава за латвийския отбор по

...
Елисавета Полстяная отказа да се състезава за латвийския отбор по
Коментари Харесай

Елисавета Полстяная няма да се състезава на Световното по художествена гимнастика в София

Елисавета Полстяная отхвърли да се състезава за латвийския тим по художествена гимнастика. Тя е изпратила писмо до президента на Латвийската федерация по гимнастика (LVF) Евгений Сапроненко.
Това значи, че Елисавета Полстяная няма да вземе присъединяване на Световното състезание, което ще се организира в средата на септември в София.

" Решението на федерацията по гимнастика беше оповестено за дефинитивно, без изгледи за смяна. По този метод подготвителният и подготвителният ми развой бяха нарушени. През цялото това време поддържах форма с домашни тренировки, защото разбрах, че нямам право да упражнявам в Русия до окончателното установяване на статута ми “, е написала в писмото си гимнастичката.

Тя акцентира, че не може да си разреши да се яви в София неподготвена, защото не желае да петни спортната си известност.

„ Изискванията, сложени от Латвийския олимпийски съюз (LOV) и решението на Латвийската федерация по гимнастика да ме в профил от надпревари се отразиха и на психическото ми положение. Заради това, рестриктивните мерки върху спортната ми активност и актуалната обстановка на недоумение, към този момент не виждам опция да продължа спортната си кариера в Латвия “, приключва тя.

Преди няколко седмици самата гимнастичка разкри, че името ѝ е отстранено от листата на националния тим на Латвия за идното Световно състезание, тъй като не се е отказала от съветското си поданство. Състезателката има двойно поданство.

От Латвийския олимпийски комитет прецизираха, че не са ѝ забранили да се състезава за страната и този въпрос ще бъде решен от националната федерация по гимнастика. По-късно Латвийската федерация по гимнастика позволи на Полстяная да съставлява страната в интернационалните надпревари, само че за своя сметка, без да получава финансиране.

Елисавета Полстяная е на 19 години. На шампионата на планетата през предходната година тя се класира на 15-о място в самостоятелния многобой. През 2022 година тя приключи на 12-а позиция в многобоя на Европейското състезание в Израел.

Световното състезание по художествена гимнастика ще се организира в „ Арена Армеец “ от 14 до 18 септември. Националните тимове на Русия и Беларус са лишени от опцията да вземат участие в този шампионат поради глобите, наложени им от Международната федерация по гимнастика (FIG) поради военната инвазия в Украйна.

Българска национална телевизия ще излъчва онлайн конкуренцията в София.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР