Елина Свитолина съобщи в социалните мрежи, че ще се оттегли

...
Елина Свитолина съобщи в социалните мрежи, че ще се оттегли
Коментари Харесай

Свитолина обяви, че взима почивка от тениса


Елина Свитолина заяви в обществените мрежи, че ще се отдръпна от Тура за известно време. Освен психическата тежест от настоящата война в страната ѝ, тя е унизена и от травма в гърба, която не ѝ разрешава да покаже най-хубавото от себе си.

Украинката бе неизменима част от топ 10 от 2017 година насам, само че неприятно начало на сезона я изпрати на дъното на топ 20.

„Бяха извънредно тежки няколко месеца за мен освен от психическо естество, само че и от физическо,“ написа тя в Instagram.

„От известно време изпитвам болки в гърба – те не ми разрешиха да се приготвя по най-хубавия метод за шампионатите. Междувременно с непоносима болежка в сърцето си следя какво се случва в Украйна и с какъв брой храброст и кураж нашите сънародници се пазят.“

„Това ми донесе голям тласък да продължа да се боря на корта. Сега тялото ми към този момент не устоя на натоварването и би трябвало да си умря, тъй че за жал разгласявам, че ще изпусна „Фед къп“ и още няколко обичани шампионата в Европа.“

„Сигурна съм, че ви видя още веднъж скоро,“ добави тя, като не разясни по кое време ще се завърне на корта.

Последният ѝ извоюван шампионат е в Чикаго през август, а последният формален мач – загуба от №144 в света Хариет Дарт в Индиън Уелс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР