Елин Пелин с разказа му Косачи се падна в изпитния

...
Елин Пелин с разказа му Косачи се падна в изпитния
Коментари Харесай

Зрелостниците писаха по „Косачи“ на Елин Пелин

Елин Пелин с описа му " Косачи " се падна в изпитния вид на зрелостниците, които през днешния ден се явяват на матура по български език и литература. Това издадоха възпитаници, излизайки от изпита. От Министерството на образованието ще потвърдят публично информацията, откакто излязат всички деца.

" Изпитните тестванията се основават по избрана технология, има експертна комисия, която ги прави оценка. Целта на изпита е да се покажат знанията на учениците, без подвеждащи въпроси ", съобщи по-рано тази заран зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

" Абсолютно неприемливо е спекулирането с терзанието на учениците, които се явяват на матура. От избран брой създатели и надлежно избран брой творби постоянно може да има някаква композиция, само че съгласно мен се основава ненужно напрежение преди изпита. Тези, който са учили, ще се оправят и аз искам на всички триумф ", обърна се тя към възпитаници и родители.

По-рано през днешния ден от над 11 млн. комбинации беше определен разновидността на тестовата част за държавния зрелостен изпит. Генерирането на теста за матурата стана тази заран в 5.30 ч. в Министерството на образованието и науката.

Изпитният вид съдържа 41 въпроса, като тематиката за 41-ия въпрос за написването на интерпретативно съчинение или есе, ще бъде оповестена след края на изпита. Темата за 41-ия въпрос е под номер 13. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР