Елховският районен съд отмени глобата от 1900 лв. за стопаните

...
Елховският районен съд отмени глобата от 1900 лв. за стопаните
Коментари Харесай

Съдът отмени глобата от 1900 лв. за стопаните от Болярово

Елховският областен съд анулира санкцията от 1900 лева за стопаните от Болярово, които не разрешиха на ветеринари да влязат във фермата им, които не разрешиха на ветеринари да влязат във фермата им. Санкцията бе наложена от БАБХ - Ямбол. Стадото не бе унищожено и към този момент наброява към 280 глави, а стопаните се съмняват изобщо да е имало чума по овцете, напомня bTV.
В началото на лятото оповестиха Болярово за огнище на чума и трябваше да евтаназират животните, само че фермерите осуетиха влизането на ветеринарите.
Стопаните споделиха, че ще си търсят правата в съда и ще желаят да им се изплати дотацията за 2018 година Засега стадото е затворено и не могат да се продават артикули и месо от овцете.
Собственичката на животните Ани Петрова сподели, че живеят на пенсията на един от членовете на фамилията и на дарения от хората. Според нея всички институции са срещу тях. Тя съобщи и че от Агенцията по храните не са пристигнали да вземат втори проби, а стадото се плоди.
Стопаните се съмняват дали изобщо е имало чума.
От регионалната организация по храните разясниха, че овцете са построили имунитет към чумата, само че това не значи, че не са били заболели, по тази причина стадото е заличено като обект и ще остане затворено.
Казусът сред стопани и организацията ще бъде решен на 2 април в съда в Сливен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР