Елеонора Митрофанова ще повдигне въпроса за закриването на Посолството на

...
Елеонора Митрофанова ще повдигне въпроса за закриването на Посолството на
Коментари Харесай

Официално: Митрофанова предлага закриване на руското посолство у нас

Елеонора Митрофанова ще повдигне въпроса за закриването на Посолството на Русия в България пред управлението на Руската федерация. Това се случва, откакто нотата ѝ към Министерство на външните работи е била пренебрегната.

" Във връзка с това имам намерение безотлагателно да повдигна пред управлението на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще докара до закриване на българската дипломатическа задача в Москва”, означават посланикът.

" Отговорността за по-нататъшните тежки последствия на тази стъпка е напълно върху държавното управление на Кирил Петков”, гласи още позицията, оповестена на страницата на Руското посолство.



Коментар по тематиката направи и министър председателят в оставка. " Нито един посланик не би трябвало да си разрешава да слага ултиматуми на българската страна. 70 в действителност е сериозна численост, само че останалите 43 също са доста. Ние имаме 12 души в Москва. Мисля, че госпожа Митрофанова би трябвало да спре да се изявява по медиите. Нашите връзки с Русия би трябвало да продължат. Никоя страна на би трябвало да слага условия на самостоятелна България от през днешния ден за утре”, изяснява той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР