> Елеонора МитрофановаРазбираме защо страстно защитавате българските корупционери. Разбираме и

...
> Елеонора МитрофановаРазбираме защо страстно защитавате българските корупционери. Разбираме и
Коментари Харесай

Христо Иванов към руската посланичка: Лукойл да покаже резултатите от данъчните си ревизии

 > Елеонора Митрофанова
" Разбираме за какво буйно защитавате българските корупционери. Разбираме и че вероятно Вашата съществена задача е да браните корупционното въздействие на Кремъл. Но и имаме вяра, че нашите два народа имат бъдеще на равноправни връзки, основаващи се на независимост и блян към европейски модел на народна власт. Може би са ви уведомили, че голямата част от българите не желае корупция и това лято имаше голяма вълна на митинги против корупцията на Борисов, Доган, Пеевски и Гешев. Предлагам Ви да се възползвате от обстоятелството, че съветската страна има въздействие върху " Лукойл " и да повлияете на компанията да разгласява ревизионните актове, с цел да стане ясно и да се отговори на дългогодишните подозрения дали е плащан цялостният дял от дължимите в България налози ", съобщи Христо Иванов във видео от нефтобазата на Росенец.

Повод за обръщението му стана обявата на фейсбук страницата на съветското посолство в София, осъждаща мнения от Съединени американски щати, че в България липсва политическа воля за битка с корупцията. Съпредседателят на " Демократична България " напомни, че в обществото от години витаят подозрения, че " Лукойл " е икономисала 1 милиарда лв. от корпоративни налози, каквито експертни отзиви има.

" 1 милиарда лева е голяма сума. Може би за господин Путин това е равностойността на един замък в Геленджик, само че за България това е голяма сума, която не е влезнала в пенсиите, не е влезнала в заплатите на българските здравни служащи или в заплатите на учителите. Тази сума е отишла в отхранване на отровната корупционна среда в България ", съобщи Христо Иванов.

Той подсети и неизпълненото заричане на премиера Борисов да бъдат оповестени ревизионните актове.

" Национална агенция за приходите отхвърля да извърши решение на Върховния административен съд. Бойко Борисов през лятото даде обещание да разгласява тези ревизионни актове и както постоянно излъга, не си устоя на думата, тъй като не е кадърен на това ", съобщи Христо

Иванов.

" Няма нищо инцидентно в това, че Кремъл отбранява Борисов. Независимо, че се научиха понякога да изгонват по някой треторазряден бюрократ от съответните амбасади, Борисов се грижи за същностните ползи на кремълското въздействие в България. Той неотдавна си счупи краката, с цел да построи тръбата на Руски поток, който той се пробва да назовава Балкански. Това го направи за наша сметка и похарчи 3 милиарда лв. наши пари без никакъв явен стопански интерес за България, само че с доста явен интерес на путиновия режим ", сподели още Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР