Елена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27

...
Елена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27
Коментари Харесай

ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в изненадващо е номинирана за член на Европейския парламент от . Това стана ясно от обява във Facebook страницата на Областния съвет на партията в Благоевград.

На свое съвещание през днешния ден Областният съвет е взел единомислещо решение за лидер на листата на ДПС Благоевград за идните избори за Народно заседание да бъде повдигнат Делян Пеевски.

На съвещанието са направени и следните номинации за членове на Европейския парламент:

Делян Пеевски

Джевдет Чакъров

Илхан Кючюк

Искра Михайлова

Елена Йончева

Станислав Анастасов

Танзер Юсеинов

Танер Кабилов

Коя е Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в?

Елена Йончева е журналист, политик, народен представител в XLIV национално заседание, прессекретар на Президентството (2017 г.). От 2019 година е евродепутат от квотата на .

През 2017 година Йончева е част от инициативния комитет, издигнал за Румен Радев кандидат-президент. След като става президент, той я назначава за собствен секретар за връзки с медиите. Скоро по-късно тя напуща и е определена за народен представител в XLIV национално заседание от групата на .

Там Йончева продължава да се изявява като журналист – прави документални филми за слабостите на ръководството. Тя прави филм за оградата по южната граница на България и показва, че тя елементарно може да бъде премината, разпалвайки гнева на вицепремиера Валери Симеонов, който е виновен за градежа на оградата. Той упреква Йончева, че си служи с полуистини и замяна на обстоятелства. Симеонов твърди че тя е снимала оградата, още по времето когато тя не е била подготвена. 

Като народен представител Йончева влиза в спор с ръководещите в това число и с премиера Бойко Борисов и министър Боил Банов. През 2017 година Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в завежда дело за клюка срещу Бойко Борисов. След дълъг развой Йончева осъжда Борисов и на трите инстанции. 

Висшият касационен съд удостоверява, че Борисов и ГЕРБ трябва да изплатят 5000 лв. на Йончева. Първоначалната сума, която журналистката желае е 20 000 лв., само че съдът я понижава.

В началото на 2019 година прокуратурата повдига обвиняване против нея за пране на пари, обвързвано с аферата КТБ. Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в дава отговор на обвиняванията с думите, че това е опит за заплашване, който е обвързван с разкритията ѝ за злоупотреби от страна на властимащи. Впоследствие през април 2021 година КПКОНПИ внася против нея иск за конфискация на 158 000 лв..

Днес стана ясно, че Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в дефинитивно губи правосъдно дело, което води против инспекционен акт от август 2021 г по смисъла, на който тя е укрила от Национална агенция за приходите данъчни доходи от 36 025 лв. главница плюс 21 939 лв. лихви (общо 57 965 лева). Освен това Върховният административен съд я осъжда да заплати близо 4500 лева за разноските на Национална агенция за приходите пред Върховния административен съд и малко над 7000 лева за първата инстанция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР