Елена Йончева заедно с европейски депутати, част от мониторинговата група

...
Елена Йончева заедно с европейски депутати, част от мониторинговата група
Коментари Харесай

Евродепутати разследват полицейското насилие срещу протестиращи

Елена Йончева дружно с европейски депутати, част от мониторинговата група за народна власт, ще проверяват полицейското принуждение против протестиращи в София предходната година. Това ще стане по време на задачата им в България в края на септември, оповестиха от пресофиса на евродепутата.

Елена Йончева заяви, че са планувани срещи с прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, по време на които ще се изиска информация за неприемливото държание на чиновниците на реда през юли 2020 година

Потресаващите видеозаписи, на които се вижда по какъв начин няколко полицейски чиновници упражняват свирепост и принуждение против протестиращи младежи, бяха публикувани в петък.

Неприемливо и отвън всевъзможни демократични стандарти в страна членка на Европейски Съюз е да се позволява отминаването на случая без да се вземат ограничения, разяснява Елена Йончева.

Тя дефинира фрагментите като „ потресаващи “ и осъди дейностите на ръководеното по това време от ГЕРБ ведомство, че „ безнаказано е насърчило сходно държание “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР