Елена Йончева има общ бизнес, 50/ 50 с Цветан Василев.

...
Елена Йончева има общ бизнес, 50/ 50 с Цветан Василев.
Коментари Харесай

ГЕРБ внасят сигнал в прокуратурата, НАП и КОНПИ срещу Елена Йончева

Елена Йончева има общ бизнес, 50/ 50 с Цветан Василев. Това съобщи националният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев.

Добрев се базира на медийна обява, озаглавена "Офшорните владения на Цветан Василев “, съгласно която една офшорна компания, благосъстоятелност на Василев, е взела участие в основаване на обща компания с народния представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

"Единият дава 5 хиляди лв., другият дава 315 хиляди лв., обаче двамата са притежатели 50/ 50. Излиза, че съдружникът на госпожа Йончева в тази обща компания е Цветан Василев “, изясни Добрев.

Какво последва

На базата на тези документи от ГЕРБ внасят сигнал до прокуратурата, Национална агенция за приходите и Комисията за противодействието на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, с цел да ревизират всички условия по случая.

"Въпросите, които ще зададем са няколко. Спазено ли е българското законодателство? Има ли сформира на осъществено закононарушение и по-конкретно пране на пари? Има ли данни за други законови нарушавания? Сигналът ще бъде импортиран още през днешния ден и се надяваме по тези въпроси да бъде осъществена обстойна инспекция “, разяснява още Делян Добрев.

"5 хиляди лв., дадени от Елена Йончева. Човек, който се демонстрираше сякаш като герой със задкулисието, с офшорките. Оказа се, че самата тя има офшорка “, счита Антон Тодоров.

В страницата си във Фейсбук Тодоров даже е написал пост, в който споделя: "Очевидна е мощната симбиоза на белградския дезертьор Цветан Василев с Българска социалистическа партия и персонално с Елена Йончева ", във връзка почналата, по думите му, "пропагандна акция с подправени и жълти вести против държавното управление и ГЕРБ ".



Какво отговори Йончева

"Това е следващ опит за клюка против народен представител и публицист. Ще заведа дело за клюка , както заведох дело за клюка против Бойко Борисов, което завоювах ", разгласи представителят на ПГ на "БСП за България “ Елена Йончева.

"Направеното изказване от Делян Добрев и Антон Тодоров е закононарушение срещу правораздаването. Ще потърся отговор от клеветниците по член 286 от Наказателен кодекс – набеждаване “, закани се Йончева.

Цитираният от нея законов текст планува наказване "лишаване от независимост “ за период от 1 до 6 години за всеки, който пред орган на властта набеди някого в закононарушение.

"Тази клюка и набеждаване няма да спре нашето следствие за къщата в Барселона. Информация, която към този момент се появи в медиите. Това няма да ни спре “, уточни Йончева, само че не разяснява повече детайлности към него. "Подробности ще чуете в съда “, даде обещание тя!

Контриране едно след друго - Българска социалистическа партия vs. ГЕРБ за европредседателството

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР