Елена Йончева, eвродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите

...
Елена Йончева, eвродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите
Коментари Харесай

Елена Йончева е кандидат за поста на Ева Кайли в ЕП

Елена Йончева, eвродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D), е един от претендентите за заместник-председател на Европейския парламент. Доскоро то се заемаше Ева Кайли, оповестява " Политико ". 

Други претенденти са ръководителят на групата за външна интервенция Рафаел Глюксман , Виктор Негреску (Румъния), Юозас Олекас (Литва), Миапетра Кумпула-Натри (Финландия), Матяш Немец (Словения) и Марк Ангел (Люксембург).

На вътрешно съвещание през днешния ден групата на S&D ще избере своя претендент на мястото на Ева Кайли, която беше отстранена от поста на един от 14-те заместник-председатели на Парламента, откакто беше забъркана в " Катаргейт ". Основното гласоподаване за попълване на овакантеното заместник-председателско място ще се организира в Страсбург идната седмица - само че социалистите не са сигурни, че определеният през днешния ден претендент ще получи работата, защото други групи също могат да оферират членове на Екологичен потенциал.Повече до абсурда, който докара до отстраняването на Ева Кайли може да видите тук:

 
Свързани
Свързани
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР