Елена Йончева е човекът, който може да мотивира по-широк кръг

...
Елена Йончева е човекът, който може да мотивира по-широк кръг
Коментари Харесай

Вигенин: Йончева може да мотивира по-широк кръг хора

Елена Йончева е индивидът, който може да стимулира по-широк кръг хора, съобщи пред БНР Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. Вчера Националният съвет на социалистите избра Йончева за лидер на листата за европейските избори.
„ Преценката е, че Елена Йончева е индивидът, който в по-голяма степен може освен да стимулира социалистите и симпатизантите им, а и един по-широк кръг хора, които виждат в нея знак на две неща, по които България е на дъното на европейските ранглисти – битката с корупцията и свободата на медиите. Елена Йончева е част от управлението на парламентарната група. Тя никога не е непозната на Българска социалистическа партия, само че в това време носи друг ореол, бонуса на човек, който въпреки всичко не е партиец, само че изповядва хрумвания, които в огромна степен са близки до нашите “, разяснява Вигенин в изявление за предаването „ Преди всички “ по БНР.

Вигенин изрази убеденост, че Йончева ще бъде от тези, чиито глас ще се чува в Екологичен потенциал. Той акцентира, че Сергей Станишев има място в идващия Екологичен потенциал и може да бъде доста потребен и за България, и за Българска социалистическа партия.

„ Битката за България ще се води и в Брюксел, и в София. Въпрос на преценка е кой къде ще бъде най-полезен. Най-важното е, че направихме първа и значима крачка през вчерашния ден на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Основната задача на Българска социалистическа партия в тези избори е да ги завоюва. Изборът на Националния съвет беше фокусиран върху това. Тук не става въпрос за някакви основни разлики във фокуса на политиката на Българска социалистическа партия на европейско ниво “, уточни Вигенин. Той акцентира, че има доста сходства сред платформата на Българска социалистическа партия и тази на ПЕС.

Вигенин акцентира, че на този стадий левицата няма съображение да се върне в Народното събрание: " Ако забележим, че нашите условия се извършват, че нещо трагично се е трансформирало в Народното събрание, може да обсъдим тази концепция. На този стадий не виждам напън нито от така наречен съпротива, нито от други среди ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР