Елена Терзиева е нутриционист, консултант по правилно хранене. Обича да

...
Елена Терзиева е нутриционист, консултант по правилно хранене. Обича да
Коментари Харесай

Защо е важно да направим подготовка за бременността?


Елена Терзиева е нутриционист, съветник по вярно хранене. Обича да поддържа връзка и да оказва помощ на хората, а нейната задача е да споделя информацията и опита, които е придобила с годините, за това по какъв начин да се храним и да живеем здравословно, по какъв начин да опознаем себе си и да разкрием своята вътрешна хубост.

.
Елена Терзиева

В сърцето на всяка жена живее, прикрито или намерено, желанието да бъде майка. Това е натурален развой и задача, която осъзнаваме и поемаме на избран стадий от нашия живот. И в случаите, когато тази задача не ни е изненадала, ние се стремим и приготвяме душевен за новото предизвикателство. А приготвяме ли се физически и належащо ли е това?

Наистина, бременността и майчинството са естествени положения на дамата, само че в този век на стрес, натоварено всекидневие и нездравословно хранене, дали дамата е в естествено положение, с цел да зачене, износи и роди едно крепко дете? 
Защо да се подготвим?
Не единствено бъдещата майка е належащо да се приготви за идната бременност, само че и бъдещият баща. Естествено, той няма да износва бебето, само че досега на зачеването ролята на мъжа е тъкмо толкоз огромна, колкото и тази на дамата. 
Ако не се приготви мъжът:
•При зачеването яйцеклетката и сперматозоидът се свързват и по този метод предават по равно информацията, която носят на бъдещото бебе.•При липса на подготовка, сперматозоидите може да са едва преносими, да са с не добре завършени или калцифицирани пики (връхчето, с което пробиват стената на яйцеклетката).•Може да се движат в кръг или безсистемно.•Може изцяло да има интоксикация, която да засегне  оформянето и информацията, която носят сперматозоидите.
Ако не се приготви дамата: .•При поднормено или наднормено тегло може да не настъпи изобщо забременяване.•При дефицит на мазнини също може да има усложнения със зачеването.•При приложимост на алкохол, цигари, наркотични субстанции и от двете страни, може да има проблеми със зачеването, износването, както и психическото и физическо здраве на бебето.•При съществуване на гъбички, паразити и други патогенни организми, като токсоплазма да вземем за пример, може да има както усложнения при забременяване и изхабяване, по този начин и може да бъде наранено здравето на плода, а някои бактерии попадат в следствие и в кърмата.•Ако има дефицит на някои витамини и минерали, може да има неприятни и тежки признаци по време на бременността – контракции, крампи, болки, анемия, високо кръвно, диабет или проблеми с щитовидната жлеза.•Може зъбите и костите на дамата, както и на бебето, да бъдат наранени.•При обездвижване или погрешно хранене, може да се качат прекомерно доста килограми през бременността, които с изключение на от естетическа, само че и от здравословна позиция не са желателни.
Очаквай скоро и съответни стъпки по какъв начин да извършите своята подготовка за бременност.
Елена Терзиева, нутриционист тел. 0889901660
[email protected] 
www.elenaterzieva.com
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР