Елена Рибакина се класира за финала на Откритото първенство на

...
Елена Рибакина се класира за финала на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Рибакина и Жабер е финалът на Уимбълдън при жените

Елена Рибакина се класира за финала на Откритото състезание на Англия по тенис, откакто отстрани Симона Халеп след триумф с 6-3, 6-3 за към един час и 20 минути игра .

Родената в Русия казахстанка стартира по-уверено от шампионката от 2019 от Румъния и стигна до пробив в първия й сервис гейм. Това се оказа задоволително за 23-та в света да поведе в частите. Във втората още веднъж Рибакина първа стигна до брейк, само че този път Халеп сподели борбен дух и го върна. Моментален рибрейк даде още веднъж надзор на казахстанката и тя не погледна обратно, правейки още един пробив, след който ликува с успеха.
Елена Рибакина.
Тя приключи с пет аса и нито една двойна неточност, до момента в който Халеп се срина и завърши без директна точка от сервис и с цели девет двойни. Румънката завоюва единствено 38% от точките на втори сервис за целия мач.

Така, в спор за купата в събота следобяд Рибакина ще играе с друга дебютантка на край в шампионатите от Големия шлем – Онс Жабер, която по-рано денем постави завършек на приказката за34-годишната Татяна Мария, печелейки в три сета с 6-2, 3-6, 6-1, един час и 45 минути игра .

Тунизийката, втора в света и трета в главната скица, започва ослепително срещата и след две пропуснати благоприятни условия в откриващия сервис гейм на 34-годишната германка, стигна до брейк в четвъртия и направи още един в седмия гейм, с цел да поведе в резултата. Във втората част функциите се размениха и Мария реализира един пробив, който се оказа задоволителен за вкарване на мача в трети сет.
Онс Жабер (д).
В него силите на завърналата се преди по-малко от година поради майчинство германка се поизчерпаха и тя нямаше отговор на мощната игра на 27-годишната африканка. Жабер направи четири аса, завоюва 71% от точките на първи сервис, избави една от двете благоприятни условия за пробив пред съперничката и приключи с цели 39 уинъра и 30 непредизвикани неточности, до момента в който Мария завърши с негативен баланс от 17 печеливши удара и 26 непредизвикани неточности.

Така, втората ракета в света се класира за първия си край в шампионатите от Шлема и е първата африканка, която го прави в Оупън ерата - преди нея това са реализирали южноафриканките Боудър Пийкок (на Ролан Гарос през 1927) и Рене Шуурман (на Аустрелиън Оупън през 1959). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР