Елена Рибакина продължава с безпогрешните си изяви на Мастърс турнира

...
Елена Рибакина продължава с безпогрешните си изяви на Мастърс турнира
Коментари Харесай

4-ти финал за сезона: Рибакина изнесе тенис рецитал на Остапенко и ще спори за трофея в Рим!

Елена Рибакина продължава с безпогрешните си изяви на Мастърс шампионата в Рим и откакто през вчерашния ден детронира международната №1 Ига Швьонтек, през днешния ден казахстанката се приближи на крачка от трофея, отстранявайки друга някогашна шампионка от Шлема в лицето на Йелена Остапенко. В дуел, траял час и 41 минути, шестата в света съумя да наложи волята си и да оформи крайното 6:2 6:4, с цел да си обезпечи място в конфликта за купата, където ще се изправи против международната №47 Анна Калинина. Това ще бъде четвърти край през 2023-та за шампионката от миналогодишния Уимбълдън, откакто по-рано през сезона тя победи в Индиън Уелс и остана на крачка от трофея в Мелбърн и в Маями.

Още от дебютния гейм на срещата Рибакина наложи извънредно високо движение на игра и с помощта на дълбокопласираните си удари постоянно успяваше да изтласка съперничката си надалеч зад главната линия, отваряйки си опция за разпространение на уинър. Същевременно казахстанската тенисистка бе свела неточностите си до най-малко, което не след дълго се преобразува в задатък от 5:1 за нея и скоротечен триумф в откриващата част.

Вторият сет обаче пое в напълно друга посока, защото латвийката съумя да се възползва от съмненията на своята съперничка на старта на частта и бързо се снабди с преднина от пробив и 3:0 на първата отмора. Впоследствие обаче дуелът на два пъти трябваше да бъде пресечен, което наруши ритъма на някогашната шампионка от Ролан Гарос. След двете паузи пропуските от нейната ракета изобилстваха, което в композиция със стабилната игра на Рибакина от главната линия разреши на шестата в света да запише цели 5 следващи гейма на сметката си и да реализира поврат от 1:4 до 6:4, с цел да си подпечата крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР