Елена Рибакина през миналата година имаше своята безспорна приказка в

...
Елена Рибакина през миналата година имаше своята безспорна приказка в
Коментари Харесай

Световната №1 е аут: Шампионката от Уимбълдън поднесе сензацията и спря Швьонтек на АО!

Елена Рибакина през предходната година имаше своята безспорна приказка в шампионатите от Големия шлем, откакто изуми всички и извървя пътя до купата на Уимбълдън. Оттам насетне кариерата на казахстанката не закупи изключително огромно нагорнище, причина за което беше и фактът, че миналогодишното издание на най-старата тенис конкуренция не даваше точки на състезателите за международната класация и въпреки триумфът си, то Елена остана на нежелана позиция отвън първите 30 в класацията на WTA.

В това време преобладаващата мощ на женската тенис сцена Ига Швьонтек съумя да се поздрави с трофея на US Open, като жребият за тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия избра още в осминафиналите да изправи една против друга последните две " мейджър " шампионки за 2022-ра. В конфликта за любимец елементарно беше избрана полякинята, но международната номер 25 направи нужното, с цел да сервира сензацията в Мелбърн и без да се поколебае затвори мача в своя изгода след тъкмо 90 минути на корта в " Rod Laver Arena " - 6:4 6:4. По този метод главният любимец за спечелването на оценката на Аустрелиън Оупън е навън, до момента в който за Рибакина следва на четвъртфиналите да срещне една всред Кори Гоф и Йелена Остапенко.

Още през цялото време на дуела индикациите за Ига бяха надалеч от удобни, откакто тя изгуби дебютното си подаване за срещата, бивайки в обстановка 40:0, което ни даде ясна отражение върху непримиримостта на казахстанката, която надалеч не се въздейства единствено от резултата. Световната номер едно въпреки всичко скоропостижно навакса изоставането си и посредством брейк на нула възвърне равенството, само че не след дълго шампионката от Уимбълдън впечатли с представянето в нападателен проект и осъществя пробив в прословутия седми гейм, който имаше решаващо значение и тя записа откриващия сет против името си.

Ига стремително загърби случилото и на старта на втората част ни оферираше най-хубавия си тенис, който я изведе до поредност от точки при размените от главната линия и задатък от брейк в актива ѝ. Постепенно с течение на времето високото ниво на трикратната шампионка от Шлема изчезна, за сметка на което грешките в играта ѝ се завърнаха и Рибакина съумя по превъзходен метод с нападателния си жанр, търсейки завършващо отиграване при всяка комфортна опция, да завоюва шест от последните седем гейма в дуела, с което подпечата изненадващия си успех и изхвърли топ поставената на шампионата.

The Wimbledon champion delivers a BIG statement
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР