Елена Рибакина наложи волята си над Йелена Остапенко в откриващия

...
Елена Рибакина наложи волята си над Йелена Остапенко в откриващия
Коментари Харесай

Рибакина бе затруднена от шампионка от Шлема, но постигна обрат за успешен старт в Синсинати

Елена Рибакина наложи волята си над Йелена Остапенко в откриващия си дуел на WTA 1000 шампионата в Синсинати. Казахстанската тенисистка загуби първия сет в оспорван тайбрек, само че бе безапелационна в идващите две елементи, с цел да се поздрави с крайната победа - 6:7(6) 6:2 6:4. По този метод международната №4 продължава към осминафиналната фаза на надпреварата, където я чака конфликт против Жасмин Паолини.

В дебютната част нито една от двете тенисистки не впечатли с представянето си на начален удар и пробивите изобилстваха. В последна сметка развръзката на сета пристигна в тайбрек, където Рибакина успяваше да пречупи отбраната на противничката си в откриващите минути и поведе с 5:2, само че след това Остапенко пое самодейността и наложи нападателния си жанр на игра, с цел да реализира миниобрат и да излезе напред в обособените елементи.

Вторият сет също започва равностойно и паритетът в геймовете остана недокоснат до 2:2. Тогава обаче шампионката от миналогодишния Уимбълдън включи на по-висока предавка и стартира да пласира по-голямата част от ударите си наоколо до линиите, което я изведе до пет следващи гейма в нейния актив и скоротечен триумф в сета.

Решителната трета част също стартира с превъзходство на казахстанската представителка, която спечели противниковото подаване още на самия старт и бързо се откъсна с 2:0. Макар да позволи връщане на пробива за 4:4, то незабавно по-късно Рибакина още веднъж впечатли с изявите си на ретур и мигновено си възвърна водачеството в резултата, реализирайки нов брейк, който в последна сметка реши и дуела в нейна изгода.

Finds the finish line
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР