Елена Поптодорова, бивш посланик на страната ни в Съединените щати

...
Елена Поптодорова, бивш посланик на страната ни в Съединените щати
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Въпросът за делегацията ни в ООН стъпи върху вътрешна конюнктура

Елена Поптодорова, някогашен дипломат на страната ни в Съединените щати и един от създателите на Атлантическия клуб в България, разяснява в " Преди всички " настоящи въпроси във връзка със 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Там са събрани международни водачи и с интерес се чака речта на американския президент Доналд Тръмп.

Тръмп още веднъж сподели, че политиката не е това, което беше, сподели преди време Е.Поптодорова. В днешното си изявление тя съобщи, че не чака изключителни сюжети в дневния ред на 73-та сесия. Ако се съди по миналогодишната тирада на Тръмп, той акцентира върху суверенитета на страните.

Тези сесии целят да дадат опция на националните представители да изразят позициите си. Тук имаме по-скоро едностранно държание, нямаме диалози. Това е неповторима международна сцена, в която всеки водач оповестява на останалия свят каква е политиката на страната му. Ние към този момент познаваме политическите похвати на Тръмп, знаем по какъв начин той вижда политиката на Америка и в този смисъл надали ще има изненади, сподели Поптодорова.

Иран не е единствено американска тематика, тя е от интернационалния дневен ред, и повтори, че " всичко това няма да са изненади, а държание в познатата тоналност на Тръмп. "

" Истината е, че паника във връзка с Китай показва и Европейски Съюз. Усилията на китайската страна като цяло да придобие технологии по нерегламентиран метод. По отношение на митата явно ще има ответна реакция от Китай, само че в някакъв миг и двете страни ще схванат, че би трябвало да обезпечат личните си ползи. С митата Америка ще пострада също. Ще минат по пътя на тестът и грешката, до момента в който се наместят по-балансирани търговски връзки сред тях. Засега има огромно напрежение и може да се чакат още ответни реакции ", сподели Поптодорова.

На въпрос за българското посланичество на сесията на Организация на обединените нации Поптодорова отговори, че делегациите могат да бъдат водени и от държавен глава, и от министър председател, и от външен министър. Тези страни, които са ръководени от президент, приказват по-рано. Това е значителната разлика и равнището на срещите, които могат да се проведат. При нас всичко стъпи върху вътрешна обстановка, не върху процедурата в Организация на обединените нации, означи Елена Поптодорова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР